Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Με την ίδια «συνταγή» που μας έφερε ως εδώ η διαχείριση της πανδημίας


Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Υγείας, τα οποία συνιστούν παραδοχή πως η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε, αλλά κυρίως ανακυκλώνουν αυτήν ακριβώς την επικίνδυνη πολιτική που μας έφερε ως εδώ. 

Αντί για θωράκιση του συστήματος υγείας, τα Νοσοκομεία μετατρέπονται εκ νέου σε «μίας νόσου», ενώ με το «νέο ΕΣΥ» που είναι στα σκαριά θα ενταθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Αντί για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ επιλέγεται η «ατομική ευθύνη», η λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού» και του διαχωρισμού των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και μη. Για ακόμη μια φορά, ένα τόσο χρήσιμο όπλο όπως είναι οι εμβολιασμοί -οι οποίοι με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης «σέρνονται» -αξιοποιείται για να μην ληφθεί κανένα άλλο μέτρο, επειδή θεωρείται ως περιττό «κόστος».

Έτσι, από σήμερα το πρωί, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υποχρεούνται σε δύο τεστ την εβδομάδα (είτε rapid είτε μοριακό), ενώ για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα θα γίνεται υποχρεωτικά με διαγνωστικό έλεγχο σε αντίθεση με σούπερ μάρκετ, εκκλησίες και φαρμακεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου