Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Τα Συνδικάτα να στηρίξουν τις διεκδικήσεις των μεταναστών εργατών


ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΙΝΔΗΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Λίγες ώρες μετά τα αποκαλυπτικά υλικά που δημοσίευσε το ΠΑΜΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών στην περιοχή της Μανωλάδας, νέα τραγικά γεγονότα και καταγγελίες έρχονται να αναδείξουν τις πολλές "Μανωλάδες" που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Πισσώνα Εύβοιας οικογένεια Ινδών μεταναστών εργατών, που δουλεύουν στο παρακείμενο πτηνοτροφείο "Κελαϊδίτης ΕΠΕ - Σκαλέζα - Μαζαράκι", τυλίχτηκε στις φλόγες όταν η "παράγκα" στην οποία έμεναν πήρε φωτιά. Αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής εργοδοτών και κυβερνήσεων ήταν ο θάνατος της 60χρονης μητέρας και ο τραυματισμός του 65χρονου συζύγου και των δύο γιων της οικογένειας.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι καταγγελίες για πογκρόμ συλλήψεων και απελάσεων μεταναστών εργατών στην περιοχή της Αργολίδας. Σύμφωνα με καταγγελίες των τοπικών Συνδικάτων, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής επιδίδονται σε ένα καθημερινό "κυνηγητό" και εκφοβισμό των μεταναστών με προσαγωγές, συλλήψεις και απελάσεις εργατών που δουλεύουν σε βιομηχανίες τροφίμων, εργοστάσια ανακύκλωσης, στα χωράφια και αλλού.

Η ζωή χιλιάδων μεταναστών σε παράγκες και παραπήγματα, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, δεν είναι επιλογή τους. Ούτε επέλεξαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, όπως δεν το επέλεξαν το μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλα που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό την προηγούμενη δεκαετία.

Οι άθλιες συνθήκες ζωής, αλλά και δουλειάς των χιλιάδων μεταναστών εργατών στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Τα εκατοντάδες εργατικά "ατυχήματα" με μετανάστες στα χωράφια και τα εργοστάσια δεν βρίσκουν χώρο στα δελτία ειδήσεων και πολλές φορές ούτε καν μαθαίνονται. Τα ακόμη περισσότερα "ατυχήματα", θάνατοι, τραυματισμοί και αρρώστιες που προκαλούνται από τη ζωή σε παραγκουπόλεις και την παντελή έλλειψη ακόμα και των πιο βασικών υποδομών, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής ΕΕ - κυβερνήσεων για να παρέχουν φθηνό και πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό στους μεγαλοεργοδότες, είτε στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, είτε στις βιομηχανίες της Εύβοιας, της Αργολίδας, της Αττικής.

Μια κατάσταση που ταυτόχρονα αποτελεί θερμοκήπιο για την καλλιέργεια της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αλλά και την όξυνση της καταστολής, που στοχεύει αρχικά τους πιο αδύναμους και μετά επιβάλλεται εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.

Απέναντι στην πολιτική που αφήνει στην παγωνιά, στον φόβο και την ανεργία και τον Έλληνα και τον μετανάστη εργάτη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα να δώσουν μαχητική και αποφασιστική απάντηση, δυναμώνοντας τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, αξιοπρεπή διαβίωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

Με μέτωπο ενάντια στην ξενοφοβία, στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό να διεκδικήσουμε νομιμοποίηση όλων των συναδέλφων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και χρόνια με τον ιδρώτα και το αίμα τους παράγουν τεράστια κέρδη στα αφεντικά και όταν δεν τους χρειάζονται, χρησιμοποιούν την Αστυνομία σαν μπράβο για να τους συλλαμβάνει και να τους απελαύνει.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, με νέες πρωτοβουλίες στήριξης των διεκδικήσεων των μεταναστών εργατών. Να δυναμώσει η οργάνωση των μεταναστών εργατών, η συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές και δυνατότητες σε κάθε κλάδο και περιοχή που συγκεντρώνονται μετανάστες εργάτες. Να τους εντάξουμε στη ζωή, στη δράση, στις συλλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων. Κανείς εργάτης, Έλληνας ή μετανάστης μόνος απέναντι στην επίθεση εργοδοτών - κυβερνήσεων.

Να κυριαρχήσει παντού το σύνθημα: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ».

Τα συλλυπητήριά του εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωση το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας και το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στις συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Δ.ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΣΚΑΛΕΖΑ, ΜΑΖΑΡΑΚI». Επισημαίνουν ότι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο του ατυχήματος και  «θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο Έλληνα ή μετανάστη.

  • Με ευθύνη εργοδοτών – κυβερνήσεων να εξασφαλιστούν κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και όλων των εργαζομένων.

  • Η ιδιοκτήτρια του χώρου εταιρία να επιβαρυνθεί, για όσο καιρό χρειαστεί, τα όποια έξοδα αποκατάστασης των τριών συναδέλφων, να μην υπάρχει καμιά περικοπή μισθού και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως και να αναλάβει τα όποια έξοδα απαιτηθούν για την τελετή αποχωρισμού της μετανάστριας.

 

7 σχόλια:

  1. 1982
    οι εργάτες στο Κερατσίνι
    δε βοήθησαν το κοριτσάκι

    όλο θεωρίες είστε
    αλλά δε σας κατηγορώ

    γενικά η κοινωνία είναι αδιάφορη

    πέθανε ινδη ???
    κρίμα

    μ'αρέσουν ..Αλλά όχι για γάμο
    λυπήθηκα και το κοριτσάκι στο Κερατσίνι
    και την ινδη

    Από εδώ το έμαθα
    Όταν πεθαίνουν εργάτες
    οι ειδήσεις δε λένε τίποτα

    από εδώ τα μαθαίνω

    από τους αντιπάλους

    δε ξέρω ποιος είναι ο καλός πια
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇧🇲🇧🇲🇧🇲🇧🇲🇧🇲🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇷🇬🇷🏏🏏🏏🎸🎸🐎🏇⚽️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️👑👑👑👑👑👑👑

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σχολιάσει κάνεις σε αυτά που γράφεις, δεν έχουν καμία σύνδεση.
      Μια ερώτηση μόνο στα ασυνάρτητα που γράφεις, σου ζήτησε κανείς να παντρευτείς Ινδή;
      Αλλά τι να περιμένει κανείς απο ενα φασίστα.

      Αννα Φραγκ
      η πραγματική και οχι η άλλη η οπορτουνίστρια

      ΥΣ περιμένω σχόλιο του Παναγιώτη

      Διαγραφή
    2. Την καλημέρα μου. Πάντα φαίνεται η προβοκάτσια δεν με μπερδεύει... Συνυπογράφω όλα τα δικά σου σχόλια σχετικά με τους φασίστες ΟΒΕΡ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. 1982 ΑΘΗΝΑ
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇧🇧🇲🇬🇷🇬🇧🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    κρίμα για την ινδη
    ...
    όντως γράφω ασυναρτησίες...
    Ποια είναι η Άννα φράγκ?
    Αυτά ..
    Δεν έχω να πω κάτι άλλο
    εγώ πάντως λυπάμαι με το θάνατο εργατών
    αλλά θεωρητικά...
    Στη πράξη δε μπορώ να κάνω κάτι
    🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇧🇲🇧🇲🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷💂‍♂️💂‍♂️👑⚽️⚽️🏏🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇮🇳🇬🇧🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🍩🍪🍔☕🍫

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα Φρανκ
      https://gkagkarin.blogspot.com/2020/03/blog-post_203.html

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαίνω πως τζάμπα σου λύνω απορίες, σαν γνήσιος φασίστας δεν θα καταλάβεις

      Αννα Φραγκ
      η πραγματική και οχι η άλλη η οπορτουνίστρια

      Διαγραφή
    3. Η Αννα Φρανκ, είναι αυτή, που σούγραψε ο "Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2021 - 12:50 μ.μ."
      Αλλά εσύ ρωτάς για κάποιαν "Αννα Φραγκ". Προφανώς έχεις στο μυαλό σου κάποιαν "Αννα Φραγκάτη", πιθανότατα την ...Αννα Διαμαντοπούλου, που όπως φαίνεται ανταμείβεται καλά για τις υπηρεσίες της στην κεφαλαιοκρατία...!
      Ελπίζω να βοήθησα!

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου