Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Κινητοποίηση για την επίσκεψη Μητσοτάκη - Με χημικά απάντησε η κυβέρνηση


Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στην περιοχή ΖΕΠ, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι καταδικάζοντας την ασκούμενη πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή.

Οι διαδηλωτές δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, όταν απαίτησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της Περιφέρειας, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας  χρήση χημικών, γεγονός που  κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι καταδικάζοντας την πολιτική αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης.

Τα σωματεία και οι φορείς άμεσα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κοζάνης.  


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης,  Γουνεργατών-τριων Σιάτιστας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης και τα παραρτήματα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ. 

Στα πανό των συγκεντρωμένων μεταξύ άλλων αναγράφονται τα συνθήματα: «Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, ΔΕΗ λαϊκή περιουσία», «Απαιτούμε οριστική και βιώσιμη λύση για την τηλεθέρμανση», «Οχι στην απολιγνιτοποίηση, όχι στην ιδιωτικοποίηση, ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για τον λαό».

Καταγγέλλουν πως συνέπεια της απολιγνιτοποίησης θα είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων ενώ σημειώνουν πως και η τοπική διοίκηση αναλώνεται σε παζάρια για τα ανταλλάγματα για κάθε μονάδα που θα κλείνει.

Με συνθήματα «Τη ΔΕΗ τη χτίσαν με αίμα οι εργάτες, δεν την ξεπουλάμε στους κεφαλαιοκράτες» και «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό» οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την πολιτική της απολιγνιτοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο.

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.imerodromos.gr/tin-sakatepsan-oi-katastaltikoi-michanismoi-toy-astikoy-kratos-o-laos-tin-exelexe-antiprosopo-toy/ Η Καπιταλισμό θα έχεις με αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις η Σοσιαλισμό χωρίς καπιταλιστικό κέρδος και δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου