Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Απεργία σήμερα ενάντια στην «ενοικιαζόμενη» εργασία


Σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Σε εξέλιξη από το πρωί η προσυγκέντρωση στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων ΕΛΤΑ Ρουφ (στον Ταύρο).

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται Σωματεία από άλλους χώρους όπως το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και το σωματείο της e food. Ακόμη την αλληλεγγύη τους εκφράζουν αντιπροσωπείες των Σωματείων Εργαζομένων σε ACS και SPEEDEX.

Θα ακολουθήσει μοτοπορεία στις 9 π.μ. έως την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ και στη συνέχεια, στις 11 π.μ., κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ανάμεσα στα άλλα διεκδικούν κατάργηση της «ενοικιαζόμενης» εργασίας και μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και «ενοικίασης» σε αορίστου, με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.

Ακόμη διεκδικούν: Αναγνώριση τριετιών. Αυξήσεις στους μισθούς, 851 ευρώ βασικό μισθό. Να δοθούν οι άδειες όπως προβλέπεται από τον νόμο. Παροχή μέσων προστασίας κάθε δύο χρόνια. Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

 

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου