Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Νίκησε ο πολυήμερος αγώνας στην COSCO


Νίκησε ο πολυήμερος αγώνας στην COSCO!

Ικανοποιήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα του πολυήμερου αγώνα στην COSCO όπως ανακοινώθηκε στο συλλαλητήριο τόσο της Αθήνας όσο και του Πειραιά από τους εκπροσώπους του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε συνθήματα και χειροκροτήματα. 

Η εξέλιξη είναι νίκη για τους λιμενεργάτες που από την πρώτη στιγμή έδωσαν τη μάχη για να επιστρέφουν σώοι σπίτια τους οι εργαζόμενοι. 

Η COSCO αναγκάστηκε να δεχτεί και να ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα των εργαζομένων! Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και με τη μαζικοποίηση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ! Είναι μια πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε, δηλώνει η ΕΝΕΔΕΠ.

Από το βήμα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις, σημείωσε ότι κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων της COSCO η εργοδοσία έστειλε δεσμευτικό κείμενο στο υπ. Εργασίας για 5άρες πόστες, κατάργηση των κόντρα βαρδιών και δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Πρόκειται για μια πρώτη νίκη, υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη.

Καταιγισμός χειροκροτημάτων στον Πειραιά για τη νίκη των λιμενεργατών


Σε καταιγισμό χειροκροτημάτων ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, ανακοίνωσε ότι η εργοδοσία κάτω από την πίεση της οργανωμένης πάλης αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους.

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τα λόγια του το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» δόνησε την ατμόσφαιρα.

 COSCO & EFOOD Όταν οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα

1 σχόλιο:

  1. Tι έγραψε η Ακρίτα; Ότι τα πράγματα, μετά και την επιτυχία των κινητοποιήσεων σε cosco και e food, αλλάζουν. Μέχρι εδώ υπάρχουν κάποια ψήγματα αλήθειας και αυτά εχουν να κάνουνε με την επιτυχία των παραπάνω και μόνο.Γιατί τα πράγματα δεν αλλάζουν τώρα, διαχρονικά οι ταξικές συγκρούσεις είχαν και έχουν περισσότερα, λιγότερα ή και καθόλου κάποιες φορες αποτελέσματα για την ανακούφιση της εργατικής τάξης, αλλά και γιατί ακόμα και για την συγκυρία υπάρχει μία ολόκληρη προετοιμασία και ακολουθία απλωμενη τα προηγούμενα χρόνια, απ το Κόμμα και τις συνδικαλιστικές του οργανώσεις.
    Η συνέχεια του λόγου της όμως, είναι αποκαλυπτική των προθέσεων: μας λέει ότι τα παραπάνω γεγονότα συμβαίνουν με την χειρότερη κυβέρνηση, την οποία συμβουλεύει να ανάψει ενα κεράκι, εννοώντας προφανώς την πράξη αυτή ως απέλπιδα τελευταία προσπάθεια. Αυτός είναι ο καημός της, η εναλλαγή στην διαχείριση, προς όφελος των εκλεκτών της καρδιάς της. Το πόσο ενδιαφέρεται για την εργατική τάξη το δειξε πρόσφατα με τα περι πουρμπουάρ των διανομέων. Αντίθετα θα λέγαμε ότι οι παραπάνω επιτυχίες την ενοχλούν και την τρομάζουν, μιας και καταλαβαίνει τους κινδύνους για την αστική εξουσία, της οποίας, μην γελιόμαστε φανατική υποστηρίκτρια είναι, και προσπαθεί, μέσα στα πλαίσια του δικομματισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, να παρασύρει πάλι, με όποιον τρόπο, προς την παραμύθα της κυβερνητικής διαχείρισης ως λύση...Μπααα, δεν σας βλέπω καλά πλέον κυρία μου...Ο καιρος γαρ, εγγύς...και τα ξυπνητήρια σε πλήρη λειτουργία...
    Papa Boupa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου