Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Χρόνια πολλά Ελένη!


Η Ελένη Γερασιμίδου γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στις 11 Δεκέμβρη του 1949 από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με καταγωγή από τον Πόντο. Τα παιδικά της χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα από οικονομική άποψη. Όμως έζησε σε ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον. Έχει δυο αδέρφια, την γνωστή και πολυτάλαντη Νατάσα Γερασιμίδου που έφυγε το 2002 και τον συνθέτη Γιώργο Γερασιμίδη.
Μετά τις γυμνασιακές της σπουδές στη Θεσσαλονίκη σε εξατάξιο Γυμνάσιο σπούδασε θέατρο σ τη Δραματική Σχολή του Ζίζου Χαρατσάρη. Δουλεύει από το 1973 σε θεατρικές ομάδες με ποιοτικούς στόχους όπως το "Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης" σε εταιρικούς θιάσους και περιφερειακά θέατρα όπως το Θεσσαλικό Θέατρο, ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου και άλλα. Έπαιξε στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας με επιτυχία. Έχει υπηρετήσει όλα τα είδη θεάτρου, εκτός αρχαίας τραγωδίας.
Έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση σε σχεδόν 40 τηλεοπτικές σειρές όπως Δέκα Μικροί Μήτσοι, Εμείς κι Εμείς, Κάτω από την Ακρόπολη και πολλές άλλες. 
 
Έχει παίξει στην μεγάλη οθόνη σε περίπου 14 ταινίες και η συμμετοχή της στο "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" της χάρισε το Κρατικό Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου. Έχει και άλλοτε τιμηθεί για το Θέατρο. Έχει δουλέψει σε μικρά θεατράκια στο Καφέ Θέατρο στη Θεσσαλονίκη και στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο.
 
Στην προσωπική της ζωή η Ελένη Γερασιμίδου είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Ξένο που γνωρίστηκαν πριν 40 χρόνια. Η υποκριτική τους έφερε κοντά και τους κράτησε μαζί. Η ίδια είχε πει πως γνωρίστηκαν στο σωματείο ηθοποιών με κεραυνοβόλο έρωτα. Έχει μια κόρη, την Αγγελική, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται και αυτή με τη σκηνοθεσία και την υποκριτική.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015, η Ελένη Γερασιμίδου εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη στην περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής, αλλά παραιτήθηκε.
 
Η Ελένη Γερασιμίδου συνεχίζει την θεατρική της πορεία στο πλευρά του άντρα της με άσβεστη θέρμη όπως πάντα. Σήμερα γίνεται 72 ετών. 
 
Χρόνια πολλά Ελένη!

4 σχόλια:

  1. Πολύχρονη και αειθαλής Ελενάρα!
    Δε θα σε ξεχάσω σε μια διακωμώδηση της ..Βασίλισσας Ελισσάβετ, σε σατυρικό του Λαζόπουλου. Ησουν τόσο πετυχημένη, που είχαμε ξεραθεί όλοι στα γέλια, μαζί κι εσύ, κι ο Λαζόπουλος, κι όλο το ακροατήριο, δεν μπορούσατε να συγκρατηθείτε! Οταν η παράσταση καταθέτει τα όπλα στα πόδια του ΗΘΟΠΟΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγάλο ταλέντο ήταν ο αδελφός της, Γιώργο Γερασιμίδη.
    Μεγάλος μουσικός αλλά...

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι οικογένεια ήταν (είναι η Ελένη) μεγάλα ταλέντα άλλα... η συμπάθειες δεν κρύβονται.

      Δεν ξέρω αν έχει ακούσει κάποιος την Ελένη να τραγουδάει, μεγάλη φωνή.

      Αν δεν ήταν μια εξαίσια ηθοποιός, θα μπορούσε, άνετα να ήταν μια
      πολύ μεγάλη τραγουδίστρια.

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου