Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διανομή με μηχανάκια, για όσες μέρες διαρκέσει η κακοκαιρία

 
Την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ζωή συναδέλφου, απαιτεί το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων ν. Αχαΐας με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. 

Οπως τονίζει, εν μέσω των έντονων βροχοπτώσεων, τόσο στην Πάτρα όσο και σε όλη την Ελλάδα, «οι εργαζόμενοι στη διανομή βρίσκονται εκτεθειμένοι σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες! Οι εικόνες από τους δρόμους της Πάτρας σοκάρουν, αφού από τη Μαρίνα μέχρι και τα Πελεκανέικα οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος του πεζοδρομίου και η πρόσβαση στο δρόμο είναι σχεδόν αδύνατη. Σοκάρουν, επίσης, οι εικόνες από συνεργαζόμενο κατάστημα μεγάλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, το οποίο ενώ είναι πλημμυρισμένο με κουβάδες και χαρτόκουτα στο πάτωμα, η διανομή δεν σταματάει για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ!!

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και η πλήρης ανυπαρξία μέτρων  

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, που μπροστά στην εξασφάλιση του κέρδους των επιχειρήσεων δεν υπολογίζουν την υγεία και την ασφάλεια του εργαζόμενου διανομέα, αναγκάζοντάς τον να δουλεύει με καύσωνα, με παγετό, με κατακλυσμό! Είναι τέτοια η ασυδοσία που τους αφήνει αδιάφορους για το αν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή! Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση σήμερα είναι η αποστολή, μέσω της πολιτικής προστασίας, ενός μηνύματος για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων. Παρ' όλα αυτά, από ό,τι φαίνεται για την κυβέρνηση δεν θεωρούνται άσκοπες μετακινήσεις η διανομή μέσα στην καταιγίδα, αφού προσφέρουν κέρδη στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

  • Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία.

  • Να μην χαθεί μεροκάματο ή μέρα άδειας.

  • Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Κανένας διανομέας μόνος του απέναντι στις πιέσεις της εργοδοσίας! Μονόδρομος η οργάνωση και η συσπείρωση στο Σωματείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου