Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Συναντήσεις της αντιπροσωπείας της ΚΝΕ στο περιθώριο του Συνεδρίου της FJC


Στο περιθώριο του 3ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Νέων Κομμουνιστών από το Μεξικό (FJC), η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ και τον Ζαχαρία Ντελακρούζ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων. Είχαν προηγηθεί ο χαιρετισμός στις εργασίες του Συνεδρίου και η παρέμβαση της ΚΝΕ σε Διεθνές Σεμινάριο με θέμα την κοινή πάλη των νέων κομμουνιστών διεθνώς.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού, συμμετείχαν οι Pável Blanco Cabrera, Α' γραμματέας της ΚΕ, Diego Torres, μέλος του ΠΓ και Ángel Chaves, μέλος του ΠΓ και υπεύθυνος του οργάνου της ΚΕ, της εφημερίδας «El Machete».

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία της FJC, όπου συμμετείχε ο Omar Cota, απερχόμενος γραμματέας του ΚΣ, ο οποίος πέρασε στη δουλειά του Κόμματος.

Μια ακόμη συνάντηση που είχε η ΚΝΕ ήταν με αντιπροσωπεία λαϊκών οργανώσεων ιθαγενών στα πανεπιστήμια, από διάφορες περιοχές του Μεξικού. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νέος γραμματέας του ΚΣ της FJC, που εκλέχτηκε στο συνέδριο, Carlos Santiago. Η ΚΝΕ ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τον αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα στην καθολική πρόσβαση στην Παιδεία. Όλα αυτά τα χρόνια οι λαϊκές οργανώσεις των ιθαγενών βιώνουν τη στυγνή καταστολή του κράτους, παρά το γεγονός ότι η κάθε φορά κυβέρνηση που εκλέγεται δηλώνει ότι θα προστατέψει τα δικαιώματά τους. Κορύφωση της καταστολής αποτέλεσε η εξαφάνιση 43 φοιτητών το 2014 στην Αγιοτσινάπα και η σύλληψη πάνω από 200 μαθητών το Μάη.


Η ΚΝΕ εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματα και τη ζωή τους, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει διαχρονικά ώστε να εκφράζεται και από τη χώρα μας η διεθνιστική αλληλεγγύη, μέσα από ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις κλπ.

Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας της ΚΝΕ περιελάμβανε ακόμη επίσκεψη στο κτίριο της Γραμματείας Δημόσιας Εκπαίδευσης της Πόλης του Μεξικού, όπου βρίσκεται σειρά τοιχογραφιών, του μεγάλου επαναστάτη καλλιτέχνη Ντιέγκο Ριβέρα. Ο Ριβέρα εστίαζε στη μεξικανική κοινωνία και στο επαναστατικό παρελθόν και μέλλον της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το έργο του με τίτλο «Μπαλάντα της Προλεταριακής Επανάστασης», που αποτελείται από 120 τοιχογραφίες που καλύπτουν περίπου 485 τετραγωνικά μέτρα.

Ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση χαρακτικών «Εργατική Δύναμη», στο εθνικό μουσείο τυπογραφίας. Ιδιαίτερη στιγμή συντροφικής αλληλεγγύης και προλεταριακού διεθνισμού ήταν η προσφορά διαφόρων έργων του Juan Barrera στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ένα από τα έργα είναι εμπνευσμένο από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά τον περασμένο Οκτώβρη.


Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ μαζί με στελέχη του ΚΚ Μεξικού πραγματοποίησαν επίσκεψη τιμής στο άγαλμα του Φρίντριχ Ένγκελς στην πόλη του Μεξικού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου