Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Έρχεται χειμώνας πνιγόμαστε, έρχεται καλοκαίρι καιγόμαστε!


Επιτέλους πάρτε μέτρα για να μην ακολουθήσουν χειρότερα από αυτά που έχουμε ζήσει ήδη!

Είμαι μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου στο σχολείο της Λίμνης Εύβοιας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας οι οικογένειές μας επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Τώρα μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν που πήγαν να πάρουν μια ανάσα, με την πυρκαγιά αποτελειώθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Και το 2016 -επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- κάηκαν χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος, αλλά με πολύ περισσότερες καταστροφές.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση είμαστε όλοι φοβισμένοι και αβοήθητοι. Βλέπουμε σπίτια γνωστών και αγνώστων τυλιγμένα στις φλόγες. Οι δουλειές των γονιών μας καταστράφηκαν και πλέον δεν ξέρουμε τι θα τους ξημερώσει. Αγρότες, ρετσινάδες, κτηνοτρόφοι, που το δεύτερο σπίτι τους ήταν το δάσος και η γη έχασαν τον μπούσουλα. Για δεύτερη φορά άφησαν το δάσος απροστάτευτο και την πυρκαγιά να καίει ανεξέλεγκτα. Για πολλοστή φορά κατάφεραν να καταστρέψουν τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Κανένα μέτρο δεν πάρθηκε!

Ας πάμε λίγο στα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αφού δεν έχουμε θρηνήσει θύματα είμαστε εντάξει», είπε. Για άλλη μια φορά βλέπουμε την ανθρωπιά του… Έρχεται χειμώνας πνιγόμαστε, έρχεται καλοκαίρι καιγόμαστε. Επιτέλους πάρτε μέτρα για να μην ακολουθήσουν χειρότερα από αυτά που έχουμε ζήσει ήδη. 

Ν.Ζ.

Οδηγητής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου