Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Όλοι οι κομμουνιστές στη μάχη!


Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική
. Σε όλους όσοι έχασαν ή κινδύνεψαν τα σπίτια τους, οι περιουσίες τους, σε όσους τραυματίστηκαν. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πυροσβέστες που με ανεπαρκή ως και απαρχαιωμένα μέσα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις συνθήκες.

Η οργή του λαού της Αττικής ξεχειλίζει δικαιολογημένα. Σε αυτήν την πυρκαγιά φάνηκε εξαιρετικά χαρακτηριστικά η υποστελέχωση από κατάλληλα μέσα και ανθρώπους, το υπερφορτωμένο και κορεσμένο δίκτυο Ενέργειας που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να ''τιναχτεί στον αέρα'', η ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου που να έχει για προτεραιότητα τους ανθρώπους, τις κατοικίες, τον φυσικό πλούτο της περιοχής, ώστε να τους προστατεύει έγκαιρα και κατάλληλα.

Αυτό είναι το ''έργο'' των εκάστοτε κυβερνήσεων όπως και της σημερινής που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε αυτές τις μέρες στην Αττική. Προκαλεί επιπλέον για μια ακόμη φορά, καθώς ενώ έχει αφήσει ανοχύρωτη μια περιοχή 5 εκατομμυρίων κατοίκων, με εκατοντάδες εργοστάσια, με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και υδροδότησης και άλλους χώρους που αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, τα πάντα τα αναγάγει στην περιβόητη ''ατομική ευθύνη'' και σε εντολές του τύπου ''τρέξτε να σωθείτε''.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αττικής να μετατρέψει την οργή του σε πρωτοπόρα στάση, μαχητική διεκδίκηση και αγώνα. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πρωτοστατούν ήδη στις προσπάθειες για περιορισμό των πυρκαγιών, για να μην υπάρξει ασυδοσία της εργοδοσίας και έκθεση ειδικά των εργατών των βιομηχανιών και των άλλων χώρων δουλειάς της περιοχής σε κίνδυνο.

Ακόμη πιο αποφασιστικά πέφτουμε όλοι στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε το λαό της Αττικής μέσα από τα Σωματεία, άλλους φορείς, Επιτροπές Κατοίκων να διεκδικήσει:

- Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. 100% αποζημίωση - Όχι στα μέτρα-κοροϊδία της κυβέρνησης.

- Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και για όσο την χρειάζονται.

- Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Καταβολή των μισθών των εργατών στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές. Καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

Όλοι οι κομμουνιστές στη μάχη!

 ΚΟΑ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. ΤΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Στο πλευρό των κατοίκων που δίνουν μάχη με τις φλόγες

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/267767/sto-pleyro-ton-katoikon-poy-dinoyn-mahi-me-tis-floges-foto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου