Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Πολύ πίσω από τις ανάγκες τα μέτρα της κυβέρνησης για τα σχολεία


«Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, χωρίς τεράστιες διαφορές από όταν έκλεισαν, και με έξαρση της πανδημίας. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και την αγωνία χιλιάδων γονέων και μαθητών»
, επισήμανε ο Παναγιώτης Κατηφές πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM», σήμερα Παρασκευή 7 Γενάρη.

Σημείωσε πως οι γονείς εδώ και τρεις σχολικές χρονιές, ζητούν από την κυβέρνηση την αραίωση των μαθητών, την πρόσληψη εκπαιδευτικών, την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Ζητούν επίσης, τη διεξαγωγή μαζικών, δωρεάν κι επαναλαμβανόμενων τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, καθώς σε όλη την περίοδο της πανδημίας, οι γονείς χρυσοπληρώνουν τα τεστ για τα παιδιά τους, γιατί οι ώρες που λειτουργούν οι δημόσιες δομές είναι απαγορευτικές για τις λαϊκές οικογένειες, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στους ιδιώτες.

Ο Π. Κατηφές κατήγγειλε επίσης, τις ευθύνες της κυβέρνησης που πέρυσι εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και φέτος από το Νοέμβρη προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων για να μην προσλάβει, να μην πληρώσει τον διορισμό εκπαιδευτικών.

«Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την πανδημία στα σχολεία, χωρίς να αυξήσεις τα κονδύλια για την παιδεία. Με ένα παγουρίνο και μία μάσκα, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την πανδημία», επισήμανε χαρακτηριστικά ζητώντας τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου