Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Με κινητοποιήσεις παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της προστασίας της υγείας τους


Με ένα μπαράζ αγωνιστικών παρεμβάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και κλιμακώνονται όλη τη βδομάδα, σωματεία και εργαζόμενοι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά από πόλεις διαμηνύουν ότι δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής τους.

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών τη Δευτέρα

Μεγάλο παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο διοργανώνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 10 Γενάρη οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού. Στο συλλαλητήριο καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος και πάνω από 40 σωματεία του χώρου, ανάμεσά τους και τα μεγαλύτερα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στην Καμάρα, Ηράκλειο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, Λάρισα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, Καρδίτσα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, στον Βόλο το Πανθεσσαλικό Σωματείο Μουσικών «Απόλλων» στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στην Πάτρα το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας στις 11 π.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, στην Πάτρα το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ. για την υποστήριξη του αγώνα όλων των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού.

Γονείς - μαθητές - φοιτητές και εκπαιδευτικοί στο υπ. Υγείας την Τρίτη

Την Τρίτη 11 Γενάρη, η σκυτάλη περνάει στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, τους φοιτητές και τους γονείς, που καλούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας στις 5.30 μ.μ., διεκδικώντας σχολεία και πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού

Με τα σχετικά καλέσματά τους πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ανάκληση των συγχωνεύσεων, πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαριότητας, νοσηλευτές κ.ά.), μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, δωρεάν ειδικές μάσκες, καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη, μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), ειδικά μέτρα για τα πανεπιστήμια κ.ά.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τη Δευτέρα 10 Γενάρη σε έκτακτες συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενημερώσεις σε όλες τις τάξεις, συνελεύσεις σχολείων και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο, καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δήμους, Περιφέρειες. Καλεί ακόμα την Παρασκευή 14 Γενάρη, στις 12 μ., σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Μέρα δράσης την Πέμπτη στα νοσοκομεία

Από το πρωί της Πέμπτης 13 Γενάρη, σύλλογοι υγειονομικών μαζί με σωματεία και φορείς θα πραγματοποιούν αγωνιστικές παρεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας την ουσιαστική θωράκισή τους για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου πραγματοποιεί συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου, μαζί με σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά» καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο, στις 8 π.μ. Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΑΤ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση στη 1 μ.μ.

Κινητοποιήσεις εργατικών Σωματείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Σταθμός κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης εργατικών σωματείων, συλλόγων εκπαιδευτικών, υγειονομικών και άλλων φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος είναι η Πέμπτη 13 Γενάρη.

Στην Αθήνα, εργατικά Σωματεία της Αττικής καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας. Τα σωματεία παίρνουν την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα χέρια τους και απαιτούν να γίνουν τώρα πράξη τα δίκαια αιτήματα που έχουν. Στη Θεσσαλονίκη εργατικά Σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Τα Σωματεία της Αττικής απαιτούν:

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  1. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες "υψηλού κινδύνου".
  2. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
  3. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά.
  4. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

1 σχόλιο:

  1. .... Τι θα έκανε μια κυβέρνηση που δεν είναι δούλος των καπιταλιστικών συμφερόντων, όπως αυτή της ΝΔ; Θα συγκέντρωνε σε δημόσιο έλεγχο όλες τις υποδομές διεξαγωγής τεστ, δημόσιες (κρατικές, πανεπιστημιακές, ερευνητικών κέντρων κλπ.) και ιδιωτικές (με επίταξη και όχι ενοικίαση). Θα εξασφάλιζε με τον φθηνότερο τρόπο ποιοτικά υλικά, κεντρικά για καλύτερη τιμή και σε επάρκεια, όχι όπως τώρα που τελειώνουν τα αντιδραστήρια! https://prin.gr/2022/01/mavragorites/..... Οπορτουνιστικές τρίχες για μεταξωτές κορδέλες απο τα Τροτσκιστικά εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... που προσπαθούν να την ξεπλύνουν απο τα εγκλήματα της. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα και δεν θα τους περάσει γιατί εδώ υπάρχει ΚΚΕ και κοινωνική συμμαχία. Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να μπορεί να κάνει το παραμικρό υπέρ του λαού όσο τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία. Το Κράτος είναι ο συλλογικός καπιταλιστής. Απαιτείται ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε την πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Δίνουμε το χέρι πάντα σε απλούς ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στον οπορτουνισμό για να σηκωθούν και ταυτόχρονα αγώνας για το τσάκισμα όλων των φορέων των οπορτουνιστικών απόψεων σαν 5η φάλαγγα. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου