Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

«Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!»


Η Ομοσπονδία γονέων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν σήμερα το πρωί γονείς, μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.

Την ώρα που μαθητές του σχολειού καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1 αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργίας του ΕΠΑΛ.

Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε "μόρφωση και υγεία για τους μαθητές". 

Είναι οι ίδιοι γνωστοί "μαθητές" που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία.

Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα! Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία. 

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμβάλλουν με δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν της αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης του συλλογικού αγώνα.

Διεκδικούμε μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Καλούμε γονείς και μαθητές την Πέμπτη 20/1 στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου να διεκδικήσουμε οργανωμένα συλλογικά κόντρα σε κάθε λογής φασιστικές λογικές που δεν θέλουν οργανωμένους φορείς ασφάλεια μόρφωση υγεία για μας και τα παιδιά μας.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης «ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ»

2 σχόλια:

  1. ...Η ηγεσία του ΚΚΕ αναζητάει «ιστορική συνέχεια» και «πολιτική στήριξη» σε ηγετικές μορφές του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, όπως είναι ο Ν. Ζαχαριάδης, προσαρμόζοντάς τες όμως στα δικά της σημερινά δεδομένα (όπως κάνει και με τον Στάλιν). Στην ουσία, προσπαθεί να θολώσει τα νερά της δικιάς της ρεβιζιονιστικής πορείας και της σημερινής δήθεν επαναστατικής, αλλά πλήρως ρεφορμιστικής γραμμής, επιλέγοντας να «αναγνωρίσει» αυθαίρετα και ανιστόρητα κάποιες περιόδους της πολιτικής δράσης του Ν.Ζ. Σβήνει την καθοριστική συμμετοχή του στον προσδιορισμό της στρατηγικής του ΚΚΕ το 1934 και στην ανασυγκρότηση του κόμματος στη συνέχεια, ισχυριζόμενη ότι διαφωνούσε μ’ αυτή τη γραμμή. Θεωρεί λαθεμένο το περιεχόμενο του πρώτου γράμματος που έγραψε τον Οκτώβρη του 1940, που αποτέλεσε σημαντική πολιτική παρακαταθήκη για τη συγκρότηση του ΕΑΜ, αλλά προβάλλει τα επόμενα δύο, που υποτίθεται ότι το διορθώνουν. Το μόνο που αναδεικνύει είναι η συμβολή του στον ΔΣΕ και τον εμφύλιο, που υποτίθεται ταιριάζει με τη σημερινή γραμμή του ΚΚΕ για «σοσιαλιστική επανάσταση», αλλά απορρίπτει το ΕΑΜ και τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσε να υπάρξει ΔΣΕ. https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/01/blog-post_27.html.......Ολος ο οπορτουνιστικός συρφετός σε πανικό και απόγνωση απο την απόλυτη δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ τα τελευταία 30 χρόνια. Η Πραγματικότητα όμως είναι πεισματάρα και τους κάνει σκόνη................Η 3η Ολομέλεια του 1930 υιοθέτησε προγραμματικά το παραπάνω τελευταίο σημείο της απόφασης του 6ου Συνεδρίου της ΚΔ, ότι δηλαδή η επανάσταση στην Ελλάδα θα ήταν προλεταριακή.

    Περίπου δύο μήνες μετά από την Εκκληση της ΚΔ και την εκλογή του Νίκου Ζαχαριάδη ως Γραμματέα της ΚΕ, συνήλθε στη Χαλκίδα η 4η Ολομέλεια (δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη του 1931)16, που τοποθετήθηκε με το ίδιο περιεχόμενο σχετικά με τη στρατηγική του ΚΚΕ: «Με την εργατική τάξη και τα εκμεταλλευόμενα λαϊκά στρώματα της πόλης και του κάμπου, με όλα τα τμήματα της ΚΔ που βαδίζουν επικεφαλής της πάλης κατά του καπιταλισμού [...] εμπρός στην πάλη για την επαναστατική διέξοδο από την κρίση, για τον κόκκινο Οχτώβρη στην Ελλάδα, για το σοσιαλισμό»17.

    Εχει σημασία ν’ αναφερθεί ότι η 4η Ολομέλεια έκανε λόγο για «ελληνικό ιμπεριαλισμό που συμμετέχει στις πολεμικές προετοιμασίες για το μοίρασμα της λείας» και για «επαναστατική διέξοδο απ’ την κρίση»18. Με βάση την παραπάνω γενική γραμμή κινήθηκε το ΚΚΕ και το επόμενο διάστημα.

    Το Δεκέμβρη του 1932 συνήλθε στη Χαλκίδα η 5η Ολομέλεια της ΚΕ, μερικούς μήνες μετά από τη 12η Ολομέλεια της ΕΕΚΔ (Αύγουστος-Σεπτέμβρης 1932). Η τελευταία είχε καθορίσει ως εξής τα καθήκοντα της πάλης των ΚΚ: «…1) ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου 2) ενάντια στο φασισμό και την αντίδραση 3) ενάντια στον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ενάντια στην επέμβαση κατά της Σοβιετικής Ενωσης»19.

    Η 12η Ολομέλεια της ΕΕΚΔ σωστά εκτίμησε ότι η άνοδος του φασισμού αποτελούσε συγκέντρωση δυνάμεων της αστικής τάξης στον αγώνα της κατά των επαναστατικών δυνάμεων και υπέδειξε στο ΚΚ Γερμανίας να προβάλει το σύνθημα της πάλης για τη σοβιετική σοσιαλιστική Γερμανία σε αντιπαράθεση με την επιδίωξη του κεφαλαίου να εγκαθιδρύσει φασιστική δικτατορία.

    Σε σχέση με τα παραπάνω καθήκοντα, η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε στα εξής: «…η εξουσία της κυρίαρχης τάξης δεν θα πέσει αυτόματα. Μόνο η επαναστατική πάλη του προλεταριάτου και των άλλων εργαζόμενων μαζών με επικεφαλής το ΚΚΕ θα ανακόψει την επίθεση του κεφαλαίου, θα θέσει φραγμό στην πείνα και στη φασιστική άνοδο, θα ματαιώσει τους πολεμικούς σκοπούς και τις αντισοβιετικές προπαρασκευές και θα γκρεμίσει τη διχτατορία των εκμεταλλευτών και διά μέσου του ελληνικού Κόκκινου Οχτώβρη θα στήσει ψηλά τη σημαία της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Ελλάδας»20.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο και να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ σαν ..σοσιαλσωβινιστή.... το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσφέρουν άφθονο γέλιο. Ο Ζαχαριάδης ήταν Μπολσεβίκος ηγέτης με την γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός έγραψε τρία γράμματα για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ με τον Μανιαδάκη να τα θάβει... Αν είχε δολοφονηθεί στο ΝΤΑΧΑΟΥ ΔΣΕ δεν θα υπήρχε όλα θα είχαν τελειώσει ...όμορφα ευρωκομουνιστικά... με το ΕΓΚΛΗΜΑ στην Βάρκιζα. Η Διόρθωση του προγράμματος σε Σοσιαλισμό με δικτατορία του προλεταριάτου το 1953 55 είναι δικό του έργο. Για όλους αυτούς τους λόγους αντιμετώπισε την οπορτουνιστική θηριωδία σε Μποροβίτσι Σοργκούτ 1956 1973. Οποιος είναι κατά του οπορτουνισμού στην ΕΣΣΔ το 1956 είναι και κατά του οπορτουνισμού στη Κ.Δ μετά το 1935. Ολα τα άλλα είναι ...πασοκιές και κουραφέξαλα και δεν περνάνε στους Κομμουνιστές. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου