Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

«Παλεύουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!»


Στα χρώματα της μεγάλης πορείας Πάτρα - Αθήνα που διοργανώνουν η Δημοτική Αρχή Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο το Σάββατο 29 Γενάρη έχει αρχίσει να «ντύνεται» η πόλη, έχοντας το κεντρικό σύνθημα «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται!» και «Παλεύουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!» .

Οι συμμετοχές καθημερινά αυξάνονται, καθώς εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι και άλλοι τονίζουν «όλοι στον αγώνα, το δίκιο είναι με το μέρος μας» δίνοντας τον τόνο για την μεγάλη πορεία, που ξεκινά με αναχώρηση για την Αθήνα με όλα τα μέσα και με λεωφορεία, στις 7.30 π.μ. του Σαββάτου, έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα)

 


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή στους διαδηλωτές από την Πάτρα, το Σάββατο στην Ομόνοια

Αγωνιστική υποδοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στην Αθήνα ο Δήμος Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ετοιμάζονται να κάνουν Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα της Αττικής. Το ραντεβού για να υποδεχτούν τα σωματεία και τους φορείς είναι το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, απ' όπου και θα πορευτούν μαζί έως το Σύνταγμα.

Παράλληλα δεκάδες είναι οι δηλώσεις συνδικαλιστών, με τις οποίες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Η πρωτοβουλία που παίρνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας πλάι στη δημοτική αρχή της πόλης είναι άλλη μία αγωνιστική πρωτοβουλία που καταδεικνύει σήμερα την ανάγκη οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για μία καλύτερη ζωή. Η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης μπροστά στην πανδημία αλλά και συνολικότερα η πολιτική του κεφαλαίου χτυπάει την εργατική τάξη όλης της χώρας. Γίνεται ολοένα και πιο συνειδητή η ανάγκη της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε πόλη. Την ίδια στιγμή που το εργατικό Κέντρο Πάτρας παίρνει αυτή την πρωτοβουλία στον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας το εργατικό κέντρο, τα συνδικάτα, άλλοι φορείς των περιοχών μπαίνουν μπροστά, παλεύουν και διεκδικούν αυτά που για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του είναι κόστος. Υγεία και δουλειά με δικαιώματα. Το Σάββατο 29 Γενάρη θα είμαστε και εμείς εκεί να υποδεχτούμε τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τον λαό της Πάτρας μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα της Αττικής. Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Δαμασκηνός Μέντης, πρόεδρος ΕΚ Λαυρίου και Αν. Αττικής

Ο αγώνας που κάνει ο Δήμος Πάτρας και η πρωτοβουλία που έχει πάρει για την αυτοκινητοπομπή στην Αθήνα, είναι δίκαιος. Είναι αγώνας που δίνει φωνή και περιεχόμενο στην αγανάκτηση, την οργή, την πίεση που νιώθει και ζει η λαϊκή πλειοψηφία που βρίσκεται αντιμέτωπη με τα κύματα ακρίβειας - πανδημίας και την ανεργία. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε σύμμαχοι, μας βρίσκει στο ίδιο μετερίζι.

Αφρ. Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία των συνδικάτων του ΕΚΠ και του δήμου της Πάτρας.Οι νοσοκομειακοί γιατροί ,οι υγειονομικοί θα δώσουμε το «παρών» το Σάββατο 29/1 στις 12 μ. στο Σύνταγμα για να υποδεχτούμε την αγωνιστική πομπή. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.Ενώνουμε τη φωνή μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ, στα σχολεία και τις υπηρεσίες του δήμων, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς.Ενώνουμε τη φωνή μας.ενάντια στην πολιτική που βυθίζει το λαό μας στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα.

Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του ΕΚ της πόλης δεν αφορά μόνο την Πάτρα. Αφορά όλους τους εργαζόμενους και φυσικά και τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Σε μια συγκυρία που οι εργαζόμενοι Καλλιτέχνες έχουν βυθιστεί στη φτώχεια και την ανέχεια, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα , δείχνουν την κυριαρχία της βαρβαρότητας.

Γι' αυτούς τους λόγους θα συμμετέχουμε στην υποδοχή της αγωνιστικής αυτής πρωτοβουλίας στην Αθήνα. Η βαρβαρότητα των 100 νεκρών τη μέρα των παγωμένων σπιτιών και των νηστικών παιδιών δεν είναι το μέλλον μας. Καθήκον μας να παλέψουμε για το δίκιο μας και για τις ανθρώπινες ανάγκες μας

Στ. Σταθουλόπουλος, πρόεδρος Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής

Το κλαδικό συνδικάτο φαρμάκου Αττικής στηρίζει και συμμετέχει στη μεγάλη πορεία Πάτρας Αθήνας που διοργανώνει η δημοτική αρχή της Πάτρας με τη στήριξη των μαζικών φορέων το Σάββατο 29 Γενάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα θέλουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου που καθημερινά δίνουμε μες στους χώρους δουλειάς μάχες να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους τους αγρότες τη νεολαία για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα την προστασία της ζωής και της υγείας μας από την Πανδημία μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και όχι μόνο αυξήσεις και υπογραφή συμβάσεων που να ικανοποιούν τις σημερινές μας ανάγκες Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβερνήσεις Ευρωπαϊκή Ενωση εργοδότες που φροντίζουν με την άσκηση της πολιτικής τους να βγάζουν αμύθητα κέρδη και οι εργαζόμενοι να χάνουν συνεχώς δικαιώματα Με αυτή την πρωτοβουλία να δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας

Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής

Συμπαραστεκόμαστε και θα συμμετέχουμε στην μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Πάτρας μαζί με την Δημοτική Αρχή. Ζούμε μια βαθιά ταξική πολιτική από τις κυβερνήσεις. Καθημερινά πετσοκόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ανάλογη πολιτική ακολουθούν και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι, μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας να δουλεύουν στους δήμους με ελαστικές μορφές εργασίας. Συνάδελφοι που ζουν με άγχος και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας.

Σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι αξιοπρεπή διαβίωση, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δωρεάν δημόσια υγεία και σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε δούλοι για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Ο αγώνας του λαού της Πάτρας είναι και δικός μας αγώνας, τα αιτήματα τους είναι και δικά μας αιτήματα. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι, τα σωματεία του κλάδου να δώσουν το αγωνιστικό παρών.

Κώστας Δράκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

Παράδειγμα προς μίμηση...αυτό είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όταν ακούς την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων για μηχανοκίνητη πορεία Πάτρα-Αθήνα μαζί με το Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς. Η ΠΟΛ ήταν εκεί στην προηγούμενη αντίστοιχη πρωτοβουλία, θα είναι εκεί και αυτή την φορά! Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας από την Πάτρα να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, τους εργαζόμενους της Αθήνας να τους υποδεχθούν αγωνιστικά. Τα αιτήματα της πορείας είναι δίκαια και αφορούν εργαζόμενους και ανέργους όχι απλά της Πάτρας αλλά κάθε πόλης, κάθε κλάδου. Χρηματοδότηση των δήμων, κρατική κάλυψη των αναγκών σε υγεία-παιδεία-πολιτισμό, κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις, προσλήψεις γιατρών για κέντρα υγείας, επίδομα ανεργίας στα 600?, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή ΣΣΕ, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκά σπίτια και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ενέργεια-είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα. Εκτός από δίκαια τα αιτήματα είναι και εφικτά! Η πρόοδος της ανθρωπότητας τα κάνει εφικτά. Εμπόδιο στην υλοποίησή τους στέκεται η κερδοφορία μεγαλοεργοδοτών την οποία υπηρετεί το κράτος. Ξέρουμε όμως καλά ότι ο λαός έχει την δύναμη να σώσει τον λαό! Επειδή λοιπόν τίποτα δεν μας χαρίζεται αλλά όλα κατακτιούνται...ραντεβού το Σάββατο 29/1/22 στις 12πμ στο Σύνταγμα!

Λ. Χριστογιάννη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας

Στεκόμαστε δίπλα σε όποιον αγωνίζεται και παλεύει ενάντια στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα. Απλώνουμε το χέρι και στηρίζουμε την πρωτοβουλία που παίρνει ο Δήμος Πατρέων και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και μια σειρά εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης για τη μηχανοκίνητη πορεία και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη.

Θα είμαστε εκεί και καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους από κοινού να δώσουμε απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που μας καταδικάζει στη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανασφάλεια, την πανδημία...Γιατί πραγματικά «κανείς δεν μας χάρισε τίποτα, όσο διεκδικούμε μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.»

Απ. Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

Υποδεχόμαστε τη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα, που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τη Δημοτική αρχή Πάτρας. Το κεντρικό σύνθημα της πορείας «Τίποτα δε μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!» αποτυπώνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να αγωνιστούν για όλα αυτά που δικαιούνται!

Το Σάββατο 29 του Γενάρη οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου « Ο Σωκράτης» δηλώνουμε ότι είναι και δικός μας αγώνας, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους που παλεύουν για αξιοπρεπείς μισθούς, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για προστασία της ζωής, για δωρεάν Υγεία και για ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!

2 σχόλια:

  1. ...Εδώ και τώρα να σταματήσει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ και να περάσει η Αττική οδός και όλοι οι οδικοί άξονες της χώρας στα χέρια του κράτους, χωρίς αποζημίωση. Η λύση είναι να αλλάξει ο προσανατολισμός, να σταματήσουν οι ΣΔΙΤ, να περάσουν στο Ελληνικό δημόσιο όλες οι υποδομές με λαϊκό έλεγχο.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/65-sxolia/2864-poso-kostizei-i-aksioprepeia-poso-kostizei-i-zoi......... Κουραφέξαλα απο τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι του Μανιαδάκηδες. Ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Για να συνοψίσουμε, είναι απολύτως δικαιολογημένη και κατανοητή η αγανάκτηση του κόσμου και όλων εκείνων που κατηγορούν την άριστη κυβέρνησή μας και το επιτελικό της κράτος για ανικανότητα και ολιγωρία. Ωστόσο δεν είναι μήτε ανίκανοι, μήτε ανόητοι, διότι αυτά είναι δικαιολογίες που θέλουν να τους αποδίδουμε για να κρύψουν την πραγματικότητα. Είναι απλά υπηρέτες του κεφαλαίου που έχουν ξεπουλήσει όλη την κρατική περιουσία στους ιδιώτες. Και εκείνοι με τη σειρά τους είναι απλά καπιταλιστές που αδιαφορούν για όλα μπροστά στο κέρδος. Μην ξεγελιέστε λοιπόν πως ο Μητσοτάκης είναι ανίκανος. Είναι κάτι χειρότερο, υπηρέτης των καπιταλιστών και μάλιστα το παραδέχεται κιόλας. Αυτά θυμηθείτε τα την ώρα της κάλπης…https://www.imerodromos.gr/den-einai-anikanoi-oyte-anoitoi-kapitalistes-einai/........ Το πρόβλημα δεν είναι ο διαχειριστής του Καπιταλισμού αλλά οι Καπιταλιστές οι ίδιοι. Περαστικά... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου