Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Πολλούς λάκκους


 Ούτε έναν ούτε δύο αλλά πολλούς λάκκους φαίνεται πως έχει η φάβα των αποζημιώσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα λάβουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί της Αττικής Οδού και όσοι ταλαιπωρήθηκαν με το τρένο σε Οινόη και Λιβαδειά. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μεν διχίλιαρο - που με μεγάλη ευκολία αποδέχτηκε η «Αττική Οδός» «μετά από πρόταση της κυβέρνησης» - ενέχει ισχύ εξωδικαστικού συμβιβασμού και κόβει τη φόρα για οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση από τα θύματα του εγκλωβισμού, ενώ αφορά μόνο οδηγούς και όχι συνεπιβάτες. 

Αλλά και στην περίπτωση των τρένων, όπως προκύπτει τώρα, η εταιρεία θα τη γλιτώσει με πενταροδεκάρες, αφού με νόμο της κυβέρνησης, από τον περασμένο Ιούνη, έχει εξαιρεθεί ακόμα και από στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος, καθυστερήσεων και πάει λέγοντας.

 Είναι φανερό δηλαδή ότι όλο το νομικό πλαίσιο για τις επενδύσεις, τις παραχωρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να θωρακίζεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων από κάθε «κακοτοπιά». Ενώ κι όποιος αποφασίσει να ξεπεράσει τους σκοπέλους και να διεκδικήσει αποζημιώσεις, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολύχρονη δικαστική διαμάχη και πολλά έξοδα σε δικηγόρους. 

Αυτό το σινιάλο στέλνουν, λοιπόν, οι αποζημιώσεις - εξπρές που ανακοίνωσαν κράτος και εταιρείες: Πάρε αυτά και μη διαμαρτύρεσαι. Μέχρι την επόμενη φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου