Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δεν αλλάζει


 Πόσες φορές δεν ακούσαμε το «αλλάζουν όλα στην Πολιτική Προστασία», όπως είπε ξανά προχτές ο πρωθυπουργός και έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες; Πόσες φορές μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή που πλήρωσε ο λαός δεν ειπώθηκαν δικαιολογίες περί «αστοχιών», «έλλειψης συντονισμού», «πολυδιάσπασης των αρμοδιοτήτων» και άλλα παρόμοια; 

Πόσες φορές η κλιματική αλλαγή δεν χρησιμοποιήθηκε ως το απόλυτο άλλοθι για να κρυφτούν πίσω της οι τεράστιες ευθύνες του κράτους που αφήνει απροστάτευτο τον λαό; Μάνδρα, Μάτι, Καρδίτσα, Εύβοια, Κινέτα, Πάρνηθα, βόρεια Εύβοια και τόσες άλλες καταστροφές... 

Σε όλες το έργο επαναλαμβάνεται ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά. Είθισται μάλιστα μετά από κάθε καταστροφή να παίρνονται και κάποια μέτρα, όπως αυτά που τώρα ανακοινώνει η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων και για τις αλλαγές στην Πολιτική Προστασία. 

Θυμίζουμε ότι αυτές προετοιμάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν επί ΝΔ και ολοκληρώθηκαν με τη δημιουργία αυτοτελούς υπουργείου «Κλιματικών Κινδύνων». Το αποτέλεσμα όμως για τον λαό παραμένει ίδιο: Καταστροφές στην περιουσία και κίνδυνοι για τη ζωή του με την πρώτη μπόρα, με λίγες νιφάδες, με την πρώτη πυρκαγιά. 

Γιατί; Επειδή όλα αυτά που περιγράφονται ως «προβλήματα διαχείρισης» εκδηλώνονται στο έδαφος ενός κρατικού μηχανισμού που έχει για προτεραιότητα και αποστολή τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, γι' αυτό και είναι εχθρικό προς τις λαϊκές ανάγκες. 

Και ο χαρακτήρας του αυτός δεν αλλάζει όσα μέτρα κι αν ληφθούν για τον «καλύτερο συντονισμό», όσοι νέοι φορείς κι αν φτιαχτούν για τη «διαχείριση κρίσεων».

3 σχόλια:

  1. Μετα απο επιτοπια αυτοψια εν μεσω της νυκτος και κρυφα ως αλλος Πουαρο ο Στεφανος Μανος (αυτος ο απατεωνακος που εκλεισε την αλλατινη και διετελεσαι υπουργος και ΝΔ και Πασοκ ντε) παρεδωσε το πορισμα του στη κοινωνια."Φταινε τα φθαρμενα ελαστικα για το μπαχαλο που δημιουργηθηκε στην Αττικη οδο!Ως εκ τουτου οχι μονο δε πρεπει να αποζημιωθουν αλλα πρεπει και να αποζημιωσουν την οδο!!!"
    ..Μετα την Παπακωστα λοιπον που μιλησε για ελλειψη αλυσιδων και τον Μανο που μιλαει για φθαρμενα ελαστικα καιρος να τεθει το αμειλικτο ερωτημα "Τι γυρευες στην Αττικη οδο?"

    Crhistos Kazakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφροδίτη Λατινοπούλου ΝΔ, για τα χιόνια στην Αττική Οδό: Μπράβο στο ...στο Στρατό και το πολεμικό ναυτικό

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=5108512935846533&set=gm.4627775397329022

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος παρέμεινε εξαφανισμένος, για 3 ημέρες έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του, στην οποία υποστηρίζει όπως έγραψε σήμερα ότι....''ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί άψογα''.
    «Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι από πτώσεις δέντρων, κορμών και κλαδιών, εξαιτίας του βάρους του χιονιού. (Όχι επειδή δεν είχαν κλαδευτεί) Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 1093 σημεία και έχουμε ανταποκριθεί σε 511, ενώ 71 συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την πόλη.....''Ήδη εκπονούμε σχέδιο για την άμεση αντικατάσταση των δέντρων που έχουμε χάσει''. Ταυτόχρονα επειδή αρκετά οχήματα έχουν υποστεί ζημιές, ζήτησα από τις υπηρεσίες μας να δώσουν προτεραιότητα στις αιτήσεις αποζημίωσης που έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν οι δημότες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση d.pras.ast.panidas@athens.gr. Για οποιοδήποτε πρόβλημα καλέστε στο 1595 ή κάντε αναφορά στο novoville».....

    https://patrinaki.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου