Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Μπλόκο στην αερογέφυρα της Θέρμης - Έσπασε στην πράξη η αστυνομοκρατία

 
Τις αστυνομικές δυνάμεις που κατ' εντολή της κυβέρνησης εμποδίζουν τη μηχανοκίνητη μετάβαση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να φτάσουν με τρακτέρ και οχήματα στον κόμβο της αερογέφυρας της Θέρμης, προκειμένου να στήσουν μπλόκο, διεκδικώντας δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους, καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο ορισμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Θέρμης κινούμενοι με τα τρακτέρ μέσα από χωράφια κατάφεραν και έφτασαν στην αερογέφυρα της Θέρμης, έχοντας περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά, κάτω από την πίεση και την αποφασιστικότητα των αγροτών οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν. Οι αγρότες προχώρησαν συντεταγμένα στην αερογέφυρα της Θέρμης όπου επίσης όμως υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε νωρίτερα ο Σύλλογος, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει την ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο ύψος της Νέας Ραιδεστού, προκειμένου να σταματήσουν την κίνηση των αγροτών από Βασιλικά, ενώ σταμάτησαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Επανομής και του Τρίλοφου, στο ύψος της Καρδίας, λίγο έξω από την Επανομή. Παράλληλα, άλλες αστυνομικές δυνάμεις, είχαν αποκλείσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Γαλάτιστας, λίγο έξω από την περιοχή.

Αρχικά οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον Συνεταιρισμό στα Βασιλικά, προσπάθησαν να κινηθούν προς την αερογέφυρα της Θέρμης, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις με οχήματα επιχείρησαν να τους αποκλείσουν. Αφού κατάφεραν και πέρασαν, ακολούθως οι αστυνομικές δυνάμεις τους απέκλεισαν στο ύψος της Νέας Ραιδεστού.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ αναφέρει ότι «καταγγέλλει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και αστυνομικής κλούβας σε πολλά χωριά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που μάλιστα είχαν οδηγία να μην αφήσουν τους αγωνιζόμενους αγρότες να βγουν στο δρόμο. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και αυταρχισμού θα πέσει στο κενό. Εδώ και τώρα να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από χωριά. Καλούμε τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να σταθεί δίπλα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου