Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Ένα χαρακτικό από το Μεξικό για τους λιμενεργάτες του Πειραιά...

 
Ο απεργιακός αγώνας των λιμενεργατών στις προβλήτες της COSCO για άλλη μία φορά πέρασε τα σύνορα και ζέστανε τις καρδιές εργατών σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι το χαρακτικό του Juan Recabarren, εικαστικού και μέλους του ΚΚ Μεξικού, που με τη δημιουργία του εκφράζει την αλληλεγγύη στους λιμενεργάτες με το μήνυμα «Viva La Huelga de los trabajadores de Cosco», που σημαίνει «Ζήτω η απεργία των εργατών της COSCO»!


 Καθολική η συμμετοχή στην απεργία για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO 

VIDEO

Με την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στην COSCO έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων για υπογραφή ΣΣΕ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και ένταξη στα ΒΑΕ τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο «Kontra».

Η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική σημείωσε, καθώς από τους 2.200 εργαζόμενους έπιασαν δουλειά -και στις 3 βάρδιες- μόνο 60 άτομα.

«Έχουμε φτάσει στο αμήν» τόνισε και απαίτησε η COSCO και η κυβέρνηση να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα, κατήγγειλε το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και εργοδοσία με την παρουσία ΜΑΤ, Λιμενικού και βατραχανθρώπων με σκοπό να κάψουν τον αγώνα των απεργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου