Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Άδωνις Γεωργιάδης για «Ελληνική Αγωγή»: Άρες μάρες κουκουνάρες και πατριωτισμός της δεκάρας


Σε γραπτό παραλήρημα που υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού προσέφυγε ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας για την έγκριση από το υπουργείο Παιδείας σχολικού προγράμματος της «Ελληνικής Αγωγής» που ίδρυσε ο ίδιος.

Ο Α. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι ουδέποτε πήρε χρήματα από το Δημόσιο και πως η «Ελληνική Αγωγή» βρέθηκε… συμπτωματικά στα σχολικά προγράμματα μέσω του ΙΕΠ. Δηλαδή, επιλέχθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια για να μπει στα σχολεία και σε αυτό δεν έχει καμία εμπλοκή το υπουργείο και η κ. Νίκη Κεραμέως. «Τα προγράμματα ελέγχθηκαν για την επιστημονική τους επάρκεια και την παιδαγωγική τους καταλληλότητα και κρίθηκαν επιστημονικά σωστά και παιδαγωγικά κατάλληλα» και αναρωτιέται κανείς αν τα πιστεύει και ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης αυτά που ισχυρίζεται.

Στο κείμενο του, που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δείτε το ολόκληρο εδώ), ο Αδ. Γεωργιάδης περιαυτολογεί ασύστολα για την σπουδαιότητα της σχολής του («εκπαιδευτήριο υψηλού επιπέδου», «συμμετοχή σε μεγάλα συνέδρια», κλπ.) ενώ καταλήγει με άλλη μια επίθεση στην «Αριστερά», στην οποία χρεώνει τον ντόρο των τελευταίων ημερών.

Ανάμεσα στις παραληρηματικές μπούρδες του υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ ξεχωρίζουν τα εξής:

«Η Γλώσσα, η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας είναι για μας σημείο Υπερηφάνειας και τα παιδιά μας θελουμε αυτά να τα μάθουν και να τα περάσουν και στα δικά τους παιδιά. Προφανώς όλα αυτά αποτελούν αυτά που ακριβώς σιχαίνονται οι αριστεροί!»

«Η Αριστερά σήμερα αντιλαμβάνεται τα Αρχαία Ελληνικά ως κάτι το άχρηστο και επικίνδυνο, που οδηγεί τα παιδιά στον εθνικισμό».

Θυμίζοντας τον παλιό Γεωργιάδη του ΛΑ.Ο.Σ που έκανε εκπομπή πλάι-πλάι με τον ναζιστή Κωνσταντίνο Πλεύρη και άλλα «φυντάνια» της μαύρης ακροδεξιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει:

«Όμως θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας και όχι διότι εγώ ίδρυσα την Ελληνική Αγωγή, αλλά ίδρυσα την Ελληνική Αγωγή διότι πιστεύω αυτά ακριβώς! Είμαστε ο ίδιος λαός, όχι σε επίπεδο φυλετικής καθαρότητας προφανώς, αλλά διότι εδώ και χιλιάδες χρόνια εδώ κατοικεί ο ίδιος λαός, με την ίδια Γλώσσα, τα ίδια ήθη και έθιμα, τις ίδιες παραδόσεις και αν αυτό χαλάει το ιδεολόγημα της Αριστεράς για τα τεχνητά έθνη που γενννήθηκαν μετά την Γαλλική Επανάσταση λυπούμαι».

Προχωρά στο ασυνάρτητο παραλήρημά του μπλέκοντας τον Μαρξ, τον Λένιν και τον Τσε με τον… ΣΥΡΙΖΑ! (Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…)

«Έχει ένας από εσάς την παραμικρή αμφιβολία ότι αν αντί για την Ελληνική Αγωγή είχα ιδρύσει την Μαρξιστική Αγωγή και αντί για τον Πλ’ατωνα, τον Όμηρο και τον Αίσωπο διδάσκαμε τον Μαρξ, τον Λένιν και τον Τσέ ότι σήμερα θα φώναζε ο Σύριζα αν τολμούσε το ΙΕΠ να πει όχι;»

Και, φυσικά, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το κοινό από την ουσία του ζητήματος, κάνοντας λόγο για «πολιτική διαφωνία και σύγκρουση» περί «εθνικής ταυτότητας»:

«Ας μην κοροϊδευόμαστε επιτέλους εδώ υπάρχει και πολιτική διαφωνία και σύγκρουση με το πώς αντιλαμβανόμαστε την εθνική μας ταυτότητα στην οποία τα μαθήματα της Ελληνικής Αγωγής με απολύτως σύγχρονο τρόπο και μεγάλη επιτυχία, δίνει μεγάλη σημασία».

Μπορεί να γελάσατε με τις απείρου κάλλους μπαρουφολογίες του τέως τηλεπωλητή νανογιλέκων και «καθηγητή» της «Ελληνικής Αγωγής». Όμως, το κύριο ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης πουλώντας, για άλλη μια φορά, «ελληνοφροσύνη» και πατριωτισμό της δεκάρας όπως στα ένδοξα χρόνια του Τηλεάστυ;

atexnos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου