Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ξεπεσμός

 


«Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς...».

Με κάτι τέτοια που λένε μέσα στην παράκρουση τους τα παπαγαλάκια της αντιλαϊκής πολιτικής, εκτίθενται κάθε μέρα και περισσότερο. Τα παραπάνω τα ξεστόμισε ένας από τους πρωταγωνιστές της παράκρουσης, ο γνωστός Πορτοσάλτε, σε μια ακόμα υστερική πρόκληση απέναντι στον εργατόκοσμο που υποφέρει.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, υπουργός της κυβέρνησης έλεγε ότι δεν πρέπει να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, γιατί αυτό θα ευνοούσε τους ...πλούσιους, υποστηρίζοντας ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα.

Με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ να δείχνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, και πιο συγκεκριμένα ένας στους πέντε αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ και ένας στους τρεις με λιγότερα από 700 ευρώ, ενώ οι άνεργοι παραμένουν πάνω από 1 εκατ., είναι να απορεί κανείς ακόμα και με τον ξεπεσμό τέτοιων επιχειρημάτων.

Όσο λοιπόν μέσα στην κατάντια τους παρουσιάζουν ως «λογικό» το να θεωρείται «είδος πολυτελείας» ακόμα και η μετακίνηση με το αυτοκίνητο, τόσο επιβεβαιώνουν την ανάγκη ο λαός να υπερασπιστεί αγωνιστικά την ίδια του τη ζωή, το εισόδημα, για να πάρει ανάσες ανακούφισης. Τόσο δυναμώνει και το πείσμα για να είναι μαζικά τα παλλαϊκά συλλαλητήρια που οργανώνονται με αυτά τα αιτήματα το Σάββατο, στο Σύνταγμα και αλλού.

2 σχόλια:

  1. ΣΚΑΪ..."Τρομαχτικές εικόνες, δεν τις έχουμε ξαναδεί"...

    Στην Γιουγκοσλαβία, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, είχαν κάνει φιλική επίσκεψη...

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στο Ιράκ, ούτε στη Λιβύη, κλπ., κλπ.!
      Στο είπα και πριν, μέσα στην τραγωδία, θα γελάσουν και τα τσιμέντα με τα ξεβρακώματα!

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου