Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσικά πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους σε όλη την Ουκρανία και χερσαίες επιχειρήσεις στα σύνορα

 


Στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και αντιαεροπορικά συστήματα σε διάφορες πόλεις, σε όλη την Ουκρανία, χτυπάει η Ρωσία, παράλληλα με την είσοδο χερσαίων δυνάμεων.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε «εκτός λειτουργίας» αεροπορικές βάσεις της χώρας.

«Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως «οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί».

Από τα χτυπήματα στην πόλη Lutsk 
Από τα χτυπήματα στην πόλη Lutsk

Η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας υποστήριξε πως τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν από τη Ρωσία, από την Κριμαία και από τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά μονάδων των μεθοριακών φρουρών και σημείων ελέγχου, με τη χρήση πυροβολικού, άλλου στρατιωτικού υλικού και μικρών όπλων στις περιοχές Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας υποστήριξε ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση. Επίσης, από την Ουκρανική πλευρά διαψεύστηκε  ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)


 Δώδεκα επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ από το Στεφανοβίκειο φεύγουν για Πολωνία

Κίνδυνος για τον ελληνικό λαό από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Δώδεκα επιθετικά ελικόπτερα των Αμερικανών που σταθμεύουν σήμερα στο Στεφανοβίκειο στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας για τις βάσεις, φεύγουν την Παρασκευή για Πολωνία, στο πλαίσιο της ...αξιοποίησης της Ελλάδας ως κόμβου διεκπεραίωσης μάχιμων μονάδων των ΗΠΑ προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. 

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας την είδηση αλλά και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανική βάση!

Επίσης ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε το ρόλο Αλεξανδρούπολης και Σούδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για προώθηση, υποστήριξη, ανάπτυξη δυνάμεων τους στη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

7 σχόλια:

  1. Η Σφαγή του Ιμπεριαλιστικού πολέμου ξεκίνησε. Τα καθήκοντα των Κομμουνιστών είναι συγκεκριμένα με πρώτο και κυριότερο το τσάκισμα των φορέων όλων των οπορτουνιστικών αποψεων που με τον Σοσιαλσωβινισμό επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους λαούς κάτω απο την σημαία των ατικών τάξεων τους. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε; Αργεί ο παγκόσμιος πόλεμος;!
    Εγώ μοιρασιές πάλι βλέπω. Με τα περίστροφα στο τραπέζι, βεβαίως!
    Το ΝΑΤΟ μουδιασμένο, και ο Κινέζος τρίβει τα χέρια του.
    Οσο για μας, αν δε φάμε καμιά σβουριχτή στην Αλεξανδρούπολη, θα βολευτούμε με τιμές βενζίνης 3€ το λίτρο και 5€ το κυβικό αέριο, και το γαϊτανάκι ξεκινάει....
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ, η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την Ελλάδα και διαχρονικά καταδικάζουμε κάθε παραβίαση αυτών των βασικών αρχών .... ...κι έχουν ξελιγωθεί και τα μάρμαρα του κτιρίου ΥΠΕΞ, στη Βασ. Σοφίας, από τα γέλια!
    Ο Χατζηαβάτης στον μπερντέ.
    Κι από την άλλη, οι "εμβριθείς", που "δεν παίρνουν ίσες αποστάσεις" ...μεταξύ ιμπεριαληστών, παρά μόνο μεταξύ ιμπεριαληστών και εργατικης τάξης!
    Θα ζήσουμε και κωμικές καταστάσεις με τους υποκριτές και τους τσανακογλείφτες, μέσα στην τραγωδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σοσιαλφασίστας Μαδούρο κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. Αυτός που αποκάλεσε τους Κομμουνιστές ...πράκτορες... των ΗΠΑ. Κυκλοφορεί και ανακοίνωση Οπορτουνιστικών κομμάτων με ...σφυροδρέπανα... στη υπηρεσία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη στάση των κομμουνιστών
    https://gkagkarin.blogspot.com/2020/08/blog-post_828.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική - λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

    Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του». https://www.902.gr/eidisi/politiki/287305/anakoinosi-gia-ti-rosiki-eisvoli-stin-oykrania ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρόλο «μπροστάρη» στους ευρωτλαντικούς σχεδιασμούς διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/287308/zitaei-i-antidrasi-toy-nato-kai-tis-ee-na-einai-antistoihi-tis-protofanoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου