Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Στους θιασώτες της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο το ΚΙΝΑΛ


Τη θέση του στους θιασώτες της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πήρε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, δίπλα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας στην Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτήρισε θετική στην ουσία την απόφαση για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, κάνοντας κριτική για τον τρόπο λήψης της απόφασης, καθώς -όπως είπε- δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ζήτησε συνεννόηση των κομμάτων για να σταλεί μήνυμα «ενότητας και αποφασιστικότητας» και υποστήριξε ότι με τη θέση υπέρ της εμπλοκής το κόμμα του έχει «υπεύθυνη στάση», όπως όταν στήριξε την επιθετική συμφωνία με τη Γαλλία και την απόκτηση εξοπλισμών που υπηρετούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, συνέστησε στην κυβέρνηση της ΝΔ να μην «ποντάρει» μόνο στις ΗΠΑ, αλλά να κάνει «πολυπολικές και ανεξάρτητες πολιτικές επιλογές», εννοώντας το εγχώριο κεφάλαιο να αναδιατάξει τις συμμαχίες του στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα.  Από την ίδια σκοπιά, τάχθηκε ενάντια στην αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία, διότι -όπως είπε- τους χρειαζόμαστε στην Ελλάδα και το Αιγαίο, λόγω Τουρκίας.

Από το ΜΕΡΑ25 ο Γιάννης Βαρουφάκης, απέφυγε να πάρει θέση για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού της Ελλάδας στην Ουκρανία. Χαρακτήρισε τον Βλ. Πούτιν εγκληματία πολέμου και τάχθηκε υπέρ της ισχυροποίησης της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου