Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Σήμερα στη Ρουμανία τα πρώτα στρατεύματα της «Δύναμης Απόκρισης» του ΝΑΤΟ


Ξεκίνησε σήμερα η ανάπτυξη της «Δύναμης Απόκρισης του ΝΑΤΟ» (NATO Response Force - NRF), που αποφασίστηκε πριν λίγες μέρες από τη λυκοσυμμαχία.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λέγοντας πως «σήμερα, τα γαλλικά στρατεύματα φτάνουν στη Ρουμανία ως το κύριο στοιχείο αυτής της δύναμης».

Παράλληλα είπε ότι ο ιμπεριαλιστικός στρατιωτικός οργανισμός θα ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική πτέρυγά του. «Ο πόλεμος του Πούτιν μας επηρεάζει όλους και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα στέκονται πάντα μαζί για να υπερασπίζονται και να προστατεύουν ο ένας τον άλλον», είπε.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ είναι μια «αμυντική συμμαχία» που «δεν επιδιώκει σύγκρουση με τη Ρωσία». Κάλεσε τέλος τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο, να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να συμμετάσχει με καλή πίστη στις διπλωματικές προσπάθειες.

(Πηγή: www.nato.int)

2 σχόλια:

  1. ....Εχει ιδιαίτερη αξία το παρακάτω ηχητικό από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου, το οποίο σχολιάζει την αποστροφή από την σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μας είπε ότι: "Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και το ίδιο κάνουμε και τώρα".

    Εξυπακούεται ότι όταν ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την λέξη "ήμασταν" εννοεί την αστική τάξη που εκπροσωπεί.

    Και όταν γράφουμε ότι έχει βαρύτητα το παρακάτω ηχητικό, εννοούμε ότι ο δημοσιογράφος και μέλος του ΚΚΕ, κάνει μια ιστορική διαδρομή παραθέτοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα πόσο εθελόδουλη, εξαρτημένη είναι διαχρονικά από τους ξένους "κηδεμόνες" της η αστική τάξη της Ελλάδας, και πόσες συμφορές στον ελληνικό λαό έχει στοιχίσει αυτό.http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/03/blog-post_16.html............ Τα μέλη του ΚΚΕ μεταφέρουν στον δημόσιο λόγο της συλλογικές θέσεις του κόμματος και όχι τις προσωπικές του απόψεις Δεν υπάρχει λοιπόν καμία ...εξάρτηση....υποτέλεια της αστικής τάξης. Εχουμε καπιταλισμό απο το 1830 που πέρασε στο ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882 στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ανθρακες λοιπόν η διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ απο τον κύριο Μπογιόπουλο και όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.902.gr/eidisi/voyli/287920/stamatiste-tin-opoiadipote-symmetohi-ston-imperialistiko-polemo-video Καλή χώνεψη σε όλους... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου