Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Σύντομα η απόφαση για παράδοση τεθωρακισμένων στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Γερμανία


Την λήψη απόφασης για παράδοσ 100 τεθωρακισμένων οχημάτων «Marder» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», η εταιρεία «Rheinmetall» που κατασκευάζει τα εν λόγο τεθωρακισμένα, προσπαθεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια εξαγωγής από την κυβέρνηση, ώστε τα πρώτα οχήματα να είναι επιχειρησιακά έτοιμα εντός των προσεχών εβδομάδων καθώς θα πρέπει να επισκευαστούν αφού τα εν λόγω συστήματα αποσύρονται σταδιακά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και αντικαθίστανται από τα «Puma».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας τα πρώτα 20 θα μπορούσαν να είναι έτοιμα σε έξι έως οκτώ εβδομάδες, ενώ άλλα 50 θα παραδίδονταν εντός πέντε έως έξι μηνών.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Η Ρωσία απελαύνει 40 υπαλλήλους της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα, ως απάντηση στην απέλαση 40 Ρώσων διπλωματών από την Γερμανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον Πρέσβη της Γερμανίας στη Μόσχα, για να του επιδώσει την απόφαση να κηρυχθούν personae non gratae 40 γερμανοί διπλωμάτες.

Το ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κίνηση αυτή έγινε ως απάντηση «στην ανοιχτά εχθρική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης της 4ης Απριλίου 2022 να κηρύξει personae non gratae 40 υπαλλήλους ρωσικών διπλωματικών ιδρυμάτων στη Γερμανία».

(Πηγή: TASS)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου