Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου προς όφελος του λαού χωρίς επιχειρηματική εκμετάλλευση


Αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά ιδέες για το κτήμα Τατοΐου, δεν ήταν ανάγκη να τις αναζητήσει στη Σκωτία και σε συναντήσεις με πρίγκιπες. 

Θα μπορούσε να τις βρει στις προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής, που εδώ και χρόνια διεκδικούν την αξιοποίηση του κτήματος προς όφελος του λαού όλου του Λεκανοπεδίου, μαζί με την αποκατάσταση και προστασία του παρακείμενου δάσους. 

Όλα τα άλλα παραπέμπουν σε επιχειρηματική εκμετάλλευση -με όποια “βιτρίνα” κι αν εμφανιστεί- κι αξιοποίηση για “λίγους και εκλεκτούς” μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, παρουσιάζοντας το σχετικό σχέδιο..

 Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 

1 σχόλιο:


  1. Στους ιδιώτες για «αξιοποίηση» το κτήμα Τατοΐου

    Σε ιδιώτες σπεύδει να παραδώσει η κυβέρνηση μέρος του κτήματος Τατοΐου, ανοίγοντας το δρόμο για να βάλουν στο χέρι την περιοχή οι επιχειρηματικοί όμιλοι, λίγους μήνες μετά την πυρκαγιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

    Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Σκωτία, όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα «αντλήσει ιδέες» για την «αξιοποίηση» του κτήματος Τατοΐου από τον τρόπο ανάπτυξης της ανακτορικής κατοικίας Dumfries House που διαχειρίζεται το ίδρυμα του πρίγκιπα της Ουαλίας.

    Δίνοντας μια «πρόγευση» για την «αξιοποίηση» του Τατοΐου, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι το Δημόσιο αποκαθιστά και θα διαχειρίζεται 32 κτίρια, ενώ 22 κτίρια θα δοθούν στους ιδιώτες.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ετοιμάζεται η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για να βγάλει τις προκηρύξεις για τους ιδιώτες.

    «Ο προγραμματισμός μας είναι η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και των έργων που υλοποιεί το Δημόσιο εντός του κτήματος να μετεξελιχθεί σε φορέα διαχείρισης του Τατοΐου, υπό τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με τη συμμετοχή στη διοίκηση εκπροσώπων του Δημοσίου, της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και ιδιωτών», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι συνολικά το κτήμα οδεύει στους ιδιώτες και θα λειτουργεί ανταποδοτικά.
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/293580/stoys-idiotes-gia-axiopoiisi-ktima-tatoioy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου