Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Σάλια


Το χτύπημα στους απεργούς και νεολαίους της Θεσσαλονίκης, που διαδήλωναν ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, έδειξε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τη δέσμευση της κυβέρνησης στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 Οι συλλήψεις και η αναίτια καταστολή είναι «διαπιστευτήρια» και προς την πρεσβεία, η οποία δεν έχει κρύψει την ανησυχία της για τα αντιπολεμικά - αντιΝΑΤΟικά συναισθήματα του ελληνικού λαού και δεν σηκώνει παρεκκλίσεις από την ευρωατλαντική ομοφωνία που προσπαθούν να επιβάλουν όλες οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματα της χώρας. 

Απορίες πάντως γεννά και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε μόνο σε μια τοπική (και τυπική) ανακοίνωση καταγγελίας, που «εξαφανίστηκε» ακόμα και από την «Αυγή», η οποία δεν ασχολήθηκε καν με το γεγονός την επόμενη μέρα. Τους καταλαβαίνουμε. 

Δεν είχε περάσει άλλωστε ούτε μια μέρα απ' όταν ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συναντιόταν με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β. Νούλαντ, που βρέθηκε στην Ελλάδα, δίνοντας τον «οδικό χάρτη» για τα επόμενα βήματα της εμπλοκής και των «διευθετήσεων». 

Σ' αυτήν τη συνάντηση τα «σάλια» του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξαν ποτάμι, όταν εκθείαζε στο αμερικανοΝΑΤΟικό γεράκι την «ενίσχυση της ελληνοαμερικάνικης στρατηγικής σχέσης» και δήλωνε τη στήριξή του στις πολεμικές κυρώσεις...

4 σχόλια:

  1. Αυτό είναι διαχρονικά το αποκρουστικό δολοφονικό πρόσωπο των φορέων όλων των οπορτουνιστικών απόψεων. Ο χειρότερος εχθρός του λαού. Οι εχθροί έρχονται ντυμένοι ...φίλοι... με οπορτουνιστική προβιά. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκίνησαν με το "στη σωστή πλευρά της Ιστορίας" και κατέληξαν να χειροκροτούν ναζί στη χώρα των Καλαβρύτων, του Διστόμου, της Κανδάνου, του Χορτιάτη...
    Καλά πήγε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

      Τα εκτενή αποσπάσματα που παραθέσαμε απ’ αυτό το πολυσέλιδο έγγραφο, όσο και τα προηγούμενα, νομίζουμε πως δεν αφήνουν σε κανέναν αυταπάτες για το ρόλο του ιμπεριαλισμού ακόμα κι όταν φοράει το προσωπείο του «ειρηνικού». Το σε ποιο βαθμό αυτό συνειδητοποιήθηκε, καταπολεμήθηκε ή υιοθετήθηκε συνολικά από το κομμουνιστικό κίνημα της εποχής, είναι κάτι που πρέπει να προκύψει μέσα από παραπέρα μελέτες αντίστοιχων αρχείων και ιστορικών εξελίξεων στις σοσιαλιστικές χώρες.

      Το πόσο εκπληκτικά όμως οι εκτιμήσεις, ακόμα και κάποιες αυτούσιες εκφράσεις αυτών των αμερικάνικων εγγράφων συμπίπτουν μ’ αυτές των ρεβιζιονιστών της εποχής, ακόμα και μ’ αυτές των σύγχρονων οπορτουνιστών, ίσως συμβάλλει στο να κατανοήσουν περισσότεροι την ορθότητα της θέσης που το κομμουνιστικό κίνημα έχει υιοθετήσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι απαρνητές και αποστάτες: Κάθε παρέκκλιση από τις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και άσχετα από προθέσεις αντικειμενικά μπαίνει στην υπηρεσία του ταξικού αντίπαλου της εργατικής τάξης, στην υπηρεσία του καπιταλισμού.

      Ή όπως εκτίμησε το ΚΚΕ, «είτε άμεσα, είτε έμμεσα ο οπορτουνισμός ανοίγει το δρόμο για το αδυνάτισμα των κομμουνιστικών κομμάτων. Αποτελεί την ιδεολογική βάση για να ευοδωθούν οι προσπάθειες του ιμπεριαλισμού να υποσκάψει και να αδυνατίσει το σοσιαλισμό»[17].
      https://www.komep.gr/m-article/918bb6ef-ff2b-11e9-95d7-3ed1504937da/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ....Η μαζικός, αποφασιστικός λαϊκός αγώνας είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει στα αιματοβαμμένα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, στην κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, και στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί και να «ξεπλυθεί» ο βρόμικος ρόλος του φασισμού.https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/04/blog-post_42.html....... Τα οπορτουνιστικά παραμύθια της ...εξάρτησης.... και του φασισμού σαν δήθεν κάτι ξεχωριστό απο τον καπιταλισμό σάπισαν και βρωμάνε. Με τον καπιταλισμό στο ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια σύμφωνα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που δεν πάγωσε στο χρόνο... όλα αυτά είναι οπορτουνιστικά κουραφέξαλα για το ξέπλυμα του καπιταλισμού στη χώρα και του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού υπηρετώντας το τμήμα της αστικής τάξης που τους θέλει συμμάχους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου