Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Ούτε το μνημείο της Ζόγια Κοσμοντεμνάσκαγια δεν σεβάστηκαν οι νεοναζί


Ούτε το μνημείο της Ζόγια Κοσμοντεμνάσκαγια*, της πιο γνωστής γυναίκας Ηρωίδας του Μεγάλου Π. Πολέμου δεν σεβάστηκαν οι νεοναζί στην πόλη Τσερνιγκόβε. Η Ζόγια, η οποία απαγχονίστηκε από τους ναζί σε ηλικία 18 ετών, ήταν μέλος της Κομσομόλ και εθελόντρια σαμποτέρ, με αποστολή πίσω από τις γραμμές του εχθρού.


Στις 31 Οκτωβρίου 1941 εντάχθηκε στη σχολή δολιοφθορών "κομματική μονάδα 9903 του αρχηγείου του Δυτικού Μετώπου". Ο γραμματέας της Επιτροπής Πόλης της Μόσχας της Komsomol A. N. Shelepin προειδοποίησε τους νεοσύλλεκτους ότι οι συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις ήταν ουσιαστικά βομβιστές αυτοκτονίας, καθώς το αναμενόμενο επίπεδο απωλειών ήταν 95%, και ένα σημαντικό μέρος των νεοσυλλέκτων σαμποτέρ πιθανότατα θα έχανε τη ζωή του από βασανιστήρια από τους Γερμανούς. Μετά από μια σύντομη εκπαίδευση διάρκειας τριών ημερών , η Zόγια, ως μέλος μιας ομάδας, μεταφέρθηκε στις 4 Νοεμβρίου στο Volokolamsk.

Συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου 1941 κατά τη διάρκεια επιχείρησης. Την ανέκρινε με βασανιστήρια ο ο διοικητής του γερμανικού 332ου Συντάγματος Πεζικού, αντισυνταγματάρχης Ludwig Rüderer, μαζί με 3 αξιωματικούς. Γι αυτό το λόγο ο Ι.Στάλιν έδοσε προσωπική εντολή αν μη συλλαμβάνονται τα στελέχη του συγκεκριμένου Συντάγματος.


Το επόμενο πρωί η Ζόγια μεταφέρθηκε στον τόπο της εκτέλεσης. Ο τόπος της εκτέλεσης είχε περικυκλωθεί από δέκα ιππείς με τραβηγμένα σπαθιά. Γύρω ήταν περισσότεροι από εκατό Γερμανοί στρατιώτες και αρκετοί αξιωματικοί. Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν εντολή να συγκεντρωθούν και να είναι παρόντες στην εκτέλεση, αλλά οι περισσότεροι αρνήθηκαν.

Πριν ανέβει στο κασόνι η Ζόγια μίλησε: «Σύντροφοι, η νίκη θα είναι δική μας. Γερμανοί στρατιώτες, πριν να είναι αργά, παραδοθείτε.Η Σοβιετική Ένωση είναι αήττητη και δεν θα ηττηθεί». Ανέβηκε μόνη της και συνέχισε: «Όσους και να κρεμάσετε, δεν μπορείτε να μας κρεμάσετε όλους, είμαστε 170 εκατομμύρια. Οι σύντροφοί μου θα σας εκδικηθούν για μένα».

Το σώμα της κρεμόταν στην αγχόνη για περίπου ένα μήνα, και το κακοποίησαν επανειλημμένα Γερμανοί στρατιώτες που περνούσαν από το χωριό. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1942, μεθυσμένοι Γερμανοί έσκισαν τα κρεμασμένα ρούχα και για άλλη μια φορά κακοποίησαν το σώμα, μαχαιρώνοντάς το με μαχαίρια και έκοψαν το στήθος. Την επόμενη μέρα το σώμα θάφτηκε από ντόπιους έξω από το χωριό

Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR

 *Γνωστή μετά θάνατον με την επωνυμία "Ρωσίδα Ζαν Ντ' Αρκ"",

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι μόνο από μίσος, είναι καί από φόβο μήπως ζωντανέψουν και τά αγάλματα καί τούς πάρουν στό κυνήγι !
    Stavros Spiliopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΣΣΔ νίκησε τον Φασισμό το 1945. Δυστυχώς στο κόμμα των Μπολσεβίκων με τα 3000000 νεκρούς ο συσχετισμός άλλαξε υπερ της οπορτουνιστικής 5ης φάλαγγας. Δολοφόνησαν τον σ.ΖΝΤΑΝΟΦ το 1948 συνωμοσία με τις άσπρες μπλούζες το 1952 και ο ...θάνατος... του σ.Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ την 5η Μάρτη του 1953 και την ΕΠΙΣΗΜΗ επικράτηση της οπορτουνιστικής 5ης φάλαγγας που με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού σε μία πορεία μετέτρεψαν το ...ΚΚΣΕ.... πρώην Μπολσεβίκων σε όχημα της αντεπανάστασης. https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ Αφιερωμένο στα καρακόλια του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου