Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

18ο Συνέδριο της ΠΣΟ

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΟ
 Το Κολοσσαίο βάφτηκε κόκκινο!

 Σε μια πολύ όμορφη κίνηση αγωνιστές της USB και νεολαίοι κομμουνιστές της Ρώμης υποδέχτηκαν τους αντιπροσώπους του συνεδρίου της ΠΣΟ στο κέντρο της Ρώμης με καπνογόνα μπροστά στο Κολοσσαίο και πανό που έγραφε «Υποδεχόμαστε το συνέδριο της ΠΣΟ, Συνάντηση Ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών!»


 Ο  Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ξεκινώντας την ομιλία του, εξέφρασε την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, σταθερά στο πλευρό των λαών της Παλαιστίνης, της Κούβας, της Συρίας κ.α.

Ευχαρίστησε επίσης την Γραμματεία και το Προεδρείο της ΠΣΟ για την στήριξη τους στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά «η βοήθεια σας και η αλληλεγγύη σας ήταν σημαντική και κρίσιμη για τους αγώνες και την δράση μας».

Επίσης ενημέρωσε τους συνέδρους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με αυξήσεις κατά μέσο όρο πάνω από 25%, μια πολύ σημαντική επιτυχία που αφορά σχεδόν 100.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και έρχεται ως συνέχεια μεγάλων επιτυχιών σε λιμενεργάτες της COSCO, ντελιβεράδες της EFOOD, ναυπηγοεπισκευή και άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι.

Την ανακοίνωση υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα οι σύνεδροι όπως και την συνεισφορά του ΠΑΜΕ στο διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο Γ. Πέρρος επισήμανε ότι «η ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος προϋποθέτει την αποδυνάμωση και απομόνωση της εργατικής αριστοκρατίας, των πρακτόρων του ιμπεριαλισμού μέσα στα συνδικάτα, όπως είναι η ITUC και ETUC διεθνώς και οι μηχανισμοί τους σε κάθε χώρα.

Με το συνέδριο της ΠΣΟ σήμερα, με τα ντοκουμέντα και τις αποφάσεις που δημοκρατικά και συλλογικά θα καταλήξουμε θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενδυνάμωση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Για την ισχυροποίηση της ΠΣΟ και των εργατικών αγώνων σε κάθε γωνιά της γης, σε κάθε κλάδο και περιοχή.

Με συνδικάτα μαζικά, δραστήρια, μαχητικά, με καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανίες. Με πίστη στις αρχές της αλληλεγγύης, του διεθνισμού, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Με καθημερινό οδηγό το στόχο κάθε ταξικού συνδικάτου, τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους». 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο τον χαιρετισμό του Γ. Πέρρου σε μορφή PDF και δείτε βίντεο.


Φόρος τιμής στα θύματα του φασισμού από τους Συνέδρους του 18ου Συνεδρίου της ΠΣΟ

 

 Σήμερα 7 Μάη 2022, οι εκπρόσωποι του 18ου Συνεδρίου της ΠΣΟ επισκέφτηκαν και απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο της «Σφαγής Fosse Ardeatine». Τίμησαν τη μνήμη των 335 αμάχων και πολιτικών κρατουμένων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 24 Μαρτίου 1944 στη Ρώμη. Βίντεο 

 Σε μαχητικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του στη Ρώμη 

 Σε μαχητικό κλίμα έγινε το κλείσιμο των εργασιών του 18ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που διεξάγεται στη Ρώμη, με ομιλία από τον απερχόμενο γγ της ΠΣΟ Γιώργο Μαυρίκο, με το σύνθημα: «Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη - Hasta la Victoria Siempre». Βίντεο

 18ο Συνέδριο της ΠΣΟ στη Ρώμη

 Ενισχύουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

1 σχόλιο:

  1. https://iskra.gr/gia-na-akousoume-ti-lene-kai-oi-oukranoi-kommounistes-kke-akous/ Γνωρίζουμε πολύ καλά τι λένε οι Οπορτουνιστές που αποτελούν τα φερέφωνα του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού στήριξαν την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς που το 2014 άνοιξε το δρόμο στο Φασισμό. Πάντα έτσι γίνεται. Και βέβαια έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καταστροφή της ΕΣΣΔ την περίοδο 1953 1991 σαν 5η φάλαγγα.https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ Με τους Ουκρανούς της ένωσης Κομμουνιστών έχουμε υπογράψει την διακήρυξη ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε που σφάζουν τον λαό για τα μερίδια απο την λεία βουτηγμένο στο αίμα του.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11597786 Καλή χώνεψη Λαφαζανιές δεν πιάνουν... Τα κόλπα ψόφησαν πριν 31 χρόνια. ΞΥΔΑΚΙ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου