Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Μεγάλη παρτίδα όπλων από ΗΠΑ και Ευρώπη κατέστρεψε η Ρωσία στην Ουκρανία


Μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη κατέστρεψε ο ρωσικό στρατός με πυραύλους Kalibr, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

«Μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες για την ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων στο Donbass καταστράφηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Malin στην περιοχή Zhytomyr», δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό κατέστρεψαν μια βάση εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τον Ιγκόρ Κονατσένκοφ «77 θέσεις διοίκησης, 602 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης για τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με προσωπικό κοντά στη λίμνη Sasik στην περιοχή της Οδησσού ».

Ανέφερε ακόμα ότι καταστράφηκαν 43 μονάδες πυροβολικού και όλμων σε θέσεις βολής, δύο μπαταρίες Grad MLRS, δέκα αποθήκες πυρομαχικών και ένας εκτοξευτής αεράμυνας Buk-M1 κοντά στο χωριό Mayaki, στην περιοχή του Χάρκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου