Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

H συμπόρευση ευρύτερων τμημάτων με το ΚΚΕ στους αγώνες να εκφραστεί και στις κάλπες


Στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά με τις υπέρογκες τιμές του ρεύματος, στους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει επικίνδυνους αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε τοποθέτησή του σε τηλεοπτική συζήτηση στο Kontra Channel.

Σχολιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα υπέρογκων λογαριασμών, που παρουσίασε η εκπομπή, ο Ν. Μαυροκέφαλος είπε ότι η κατάσταση είναι τραγική και τόνισε πως ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Επανέλαβε ότι λύση είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ, για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση στην τιμή του ρεύματος και πλαφόν στις τιμές του και να μην διακόπτεται το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισήμανε ότι το ΚΚΕ κάνει πολιτικό άνοιγμα στο λαό, επιδιώκοντας να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και συμπλήρωσε πως μετά τις εκλογές έρχονται τα χειρότερα, όπως η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, επώδυνοι συμβιβασμοί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και επικίνδυνοι ενεργειακοί σχεδιασμοί.

Αναφορικά με την πρωτιά της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις φοιτητικές εκλογές, μίλησε για ελπιδοφόρο μήνυμα, που αποδεικνύει ότι η νέα γενιά έχει όραμα και ιδανικά, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογα ελπιδοφόρα μηνύματα έρχονται και από τις εκλογές σε μεγάλα συνδικάτα. Παράλληλα είπε ότι υπάρχει συμπόρευση ευρύτερων λαικών τμημάτων στους αγώνες και υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτή θα εκφραστεί και στις κάλπες.

2 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2925-ekdiloseis-tis-kk-ergatikos-agonas-se-giannena-kai-lefkada-enantia-ston-antikommounismo-kai-to-ksanagrapsimo-tis-istorias-me-aformi-tin-symplirosi-77-xronon-apo-ti-megali-antifasistiki-niki-ton-laon............ Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες κάτω απο τη σημαία του Ρώσικου ιμπεριαλισμού έρχονται να λερώσουν την 9η Μάη του 1945 και τη νίκη του κόκκινου στρατού της ΕΣΣΔ των Μπολσεβίκων με τον ΣΤΑΛΙΝ. Προσπαθούν να χέσουν στους τάφους των ηρώων μόνο που όλα τους γυρνάνε στο πρόσωπο. Ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος ήταν ιμπεριαλιστικός απο την αρχή μέχρι το τέλος και απο τις δύο μεριές των καπιταλιστικών χωρών. Η ΕΣΣΔ έκανε 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ ένα με κάθε Ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο τους διέσπασε νίκησε και απέσπασε 7 χώρες απο το καπιταλισμό που θα ήταν πολύ περισσότερες αν η Κ.Δ το 1935 δεν έπεφτε στα χέρια του οπορτουνισμού που άλλαξε την νικηφόρα γραμμή του ΛΕΝΙΝ και των Μπολσεβίκων ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ με την οποία έπρεπε να εφαρμοστεί ο ελιγμός των Λαικών Μετώπων ώστε το κάθε Κ.Κ να διεκδικήσει την εξουσία στη χώρα του την ώρα που αποχωρούσαν Γερμανοί Π.Χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λαοκρατία ευρωκομουνισμός ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΟΥ 1944. Στην αν.Ευρώπη η οπορτουνιστική αντεπανάσταση λούφαξε σαμπόταρε τη γρήγορη εδραίωση του Σοσιαλισμού και περίμενε τη 5η Μάρτη του 1953 και το ...θάνατο... του ΣΤΑΛΙΝ για την επίσημη επικράτηση της λόγω των 3000000 νεκρών κομμουνιστών του κόμματος των Μπολσεβίκων. Απο εκεί και πέρα η οπορτουνιστική αντεπανάσταση με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού σε μία πορεία κατέστρεψαν τα πάντα μετατρέποντας το ...ΚΚΣΕ.... πρώην Μπολσεβίκων σε όχημα της αντεπανάστασης με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ να αντιμετωπίζει την οπορτουνιστική κτηνωδία σε Μποροβίτσι Σοργκούτ 1956 1973. Αχνα δεν βγάζουν για όλα αυτά οι χαφιέδες του Μανιαδάκη και είναι απόλυτα ....λογικό όταν μεταφέρουν τις ίδιες οπορτουνιστικές παπάτζες που κατέστρεψαν τα πάντα. Ευτυχώς το ΚΚΕ ξεβρόμισε απο αυτή τη σαπίλα τα τελευταία 31 χρόνια... Καλή χώνεψη στους χαφιέδες.https://www.komep.gr/m-article/I-POREIA-APOKATASTASIS-TOY-EPANASTATIKOY-XARAKTIRA-TOY-KKEhttps://www.komep.gr/m-article/5699db45-f42d-11e9-95d7-3ed1504937da/https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/ko.htmlhttps://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://iskra.gr/oi-efthynes-tou-k-karamanli-sti-dolofonia-tou-grigori-labraki/ Η εντολή για την δολοφονία του Λαμπράκη δόθηκε απο το παλάτι Φρειδερίκη λόγω του επεισοδίου που είχε με τη Μπέτυ Αμπατιέλου έξω απο Ξενοδοχείο στην Αγγλία που ήταν και ο Λαμπράκης. Η ...ΕΔΑ... το γνώριζε αλλά χρέωσε την δολοφονία στον Καραμανλή για να κάνει αβάντα στο δολοφόνο Παπατζή. Στις αστικές εκλογές τον Φλεβάρη του 1964 δεν κατέβασε ψηφοδέλτια για να μη διασπάσει τις ...δημοκρατικές δυνάμεις.... https://atexnos.gr/%CE%B7-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-1945-%CF%83%CF%84%CE%B7/ ....ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου