Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Πάρτε τη πίσω, είναι αντίθετη με τη θέληση του λαού


Το ΚΚΕ καταψηφίζει την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και συνεχίζει μαζί με τον λαό τον αγώνα που δυναμώνει την Πέμπτη στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στις 22 Μάη στη Μαραθώνια Πορεία, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής Εύβοιας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την «Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Ζήτησε την απόσυρση της συμφωνίας, λέγοντας πάρτε τη πίσω, είναι κάθετα αντίθετη με τη θέληση και το συμφέρον του λαού, θα την πολεμήσουμε μαζί του με όλους τους τρόπους. Τη χαρακτήρισε κατάπτυστη και επιθετική που επ' αόριστον επεκτείνει σε όλη τη χώρα τις αμερικανικές βάσεις και υποδομές και εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο βαθιά στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα η χώρα να γίνεται στόχος αντιποίνων και ο λαός να έχει μπει σε μεγάλους κινδύνους.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση, τα ΝΑΤΟικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να εκβιάσουν τον λαό που αντιστέκεται και στην πλειοψηφία του είναι κατά του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή το μήνυμα των λαϊκών κινητοποιήσεων για απόσυρση της συμφωνίας, για απεμπλοκή από τα ΝΑΤΟικά σχέδια και για ξήλωμα των βάσεων. 

Ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των ευρωατλαντικών κομμάτων για τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η ΝΔ ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τώρα υποκρίνεται, ενώ έχει βαριές ευθύνες αφού πρωτοστάτησε στον «στρατηγικό διάλογο» με τις ΗΠΑ το 2018 και καμαρώνει διότι προετοίμασε τη Συμφωνία για τις Βάσεις που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «καταπίνει τον γάιδαρο και πνίγεται στην ουρά» αφού έχει συμφωνήσει με το πλέγμα της ΝΑΤΟικής εμπλοκής της χώρας και με δική του ευθύνη.

Το ΚΚΕ, τόνισε, παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, σημείωσε.

Σχολιάζοντας περί καλύτερων ανταλλαγμάτων των εγγυήσεων ασφάλειας έναντι της Τουρκίας, έκανε λόγο για «παραμύθια» και υπενθύμισε ότι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφήμιζαν τις τοποθετήσεις των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και στη συνέχεια η Άγκυρα ενίσχυσε τις διεκδικήσεις της έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

Ναι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Περισσότερα ανταλλάγματα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου