Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Δεν στέκει…


Στις «δημοκρατικές» και «φιλελεύθερες» ΗΠΑ, οι γυναίκες και συνολικά τα ζευγάρια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να απαγορευτούν οι αμβλώσεις, γυρίζοντας πολλές δεκαετίες πίσω ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία, που κατοχύρωνε στοιχειώδεις ελευθερίες και δικαιώματα.

Στις «δημοκρατικές» και «φιλελεύθερες» ΗΠΑ - όπως και σε όλο τον «δυτικό» κόσμο - θεωρείται είδηση πρώτου μεγέθους η συγκρότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων σε πολυεθνικά μονοπώλια, όπως τα «Starbucks» ή η «Amazon», όπου η εργοδοσία εξαντλεί κάθε «νόμιμο» και «μη νόμιμο» μέσο για να αποτρέψει την ίδρυση συνδικάτων.

Στις «δημοκρατικές» και «φιλελεύθερες» ΗΠΑ, έναν χρόνο ακριβώς μετά τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ (25/5/2020) είχαν καταγραφεί 1.068 επιπλέον δολοφονίες με δράστες αστυνομικούς, όσες περίπου και το 2020.

Εστω και με αυτά τα (ελάχιστα) παραδείγματα, σαν να μη στέκει και πολύ το «αφήγημα» για τη «δημοκρατία» που πολεμάει τάχα τον «αυταρχισμό», με το οποίο ο ευρωατλαντισμός και στη χώρα μας προσπαθεί να στρατεύσει τον λαό κάτω από τις σημαίες του, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αντιπαράθεση είναι καπιταλισμός με καπιταλισμό, όποια πολιτική έκφραση και να παίρνει η δικτατορία του κεφαλαίου στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, με θύμα πάντα τους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου