Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των «Πετρελαίων Καβάλας»

Δ. Κουτσούμπας: Δίπλα στον αγώνα των εργατών σε «Λιπάσματα» και «Πετρέλαια» για μόνιμη και σταθερή δουλειά
Για μία ακόμη φορά είμαστε εδώ, μαζί, δίπλα σας, στον αγώνα για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά σας. Οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας, των Πετρελαίων Καβάλας, σαν μια γροθιά, όλοι μαζί δίνουν αυτή τη μάχη. Κι εδώ σήμερα έξω από τα δικαστήρια, μέσα στα δικαστήρια ενάντια στις διώξεις, για να δικαιωθούν τα δικαιώματά τους, για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, ενάντια στην εργολαβοποίηση, ενάντια στις απολύσεις με πλήρη δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, ενάντια στα κόλπα που κάνει με τις παρένθετες εταιρείες, για να τη γλιτώνει, να ξεζουμίζει, να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και να τους στέλνει στο δρόμο, για να μη μπορούν να ζήσουν εκείνοι και τα παιδιά τους.

Είμαστε εδώ! Θα είμαστε μέχρι τέλους. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, ούτε την κυβέρνηση, ούτε τη μεγαλοεργοδοσία, ακόμα και άλλα κόμματα που άλλα υπόσχονται όταν είναι στην αντιπολίτευση και άλλα κάνουν όταν παίρνουν την εξουσία και τη διακυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, για να υλοποιήσουν αυτά που υπόσχονται, για να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά σας με πλήρη δικαιώματα.

Είμαστε μαζί σας και εδώ, και στην Αθήνα και στη βουλή και στους δρόμους του αγώνα. Καλή δύναμη!

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση γίνεται καθώς σήμερα στο Πρωτοδικείο εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές ομαδικές απολύσεις της εργοδοσίας, τις πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα με τον νόμο Χατζηδάκη.

 

 Συγκέντρωση στα δικαστήρια κατά των ομαδικών απολύσεων


 

Με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα έφθασαν στα δικαστήρια Καβάλας οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των «Πετρελαίων Καβάλας». Η κινητοποίηση γίνεται καθώς σήμερα στο Πρωτοδικείο εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές ομαδικές απολύσεις της εργοδοσίας, τις πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα με τον νόμο Χατζηδάκη.

«Για μια ακόμα φορά είμαστε εδώ μαζί, δίπλα σας στον αγώνα για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά σας», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παραβρίσκεται στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

Μιλώντας ο Νίκος Βογιατζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΒΦΛ, αφού σημείωσε ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του, από την αρχή ήταν και είναι σταθερά και αταλάντευτα δίπλα μας, στη συνέχεια υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι είμαστε σήμερα εδώ για να ακυρώσουμε στην πράξη τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις σε βάρος μας. (Δείτε εδώ video).

Στο κάλεσμα του Σωματείου των «Λιπασμάτων Καβάλας» έχουν ανταποκριθεί σωματεία και φορείς της περιοχής, ενώ στη συγκέντρωση στα δικαστήρια παραβρίσκεται ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τα μέλη της, Γιώργο Πέρρο και Βάλσαμο Συρίγο.

Η αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μετέφερε την αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων και ομοσπονδιών στον αγώνα των εργαζομένων σε ΒΦΛ και «Πετρέλαια Καβάλας».

 Στο πλευρό των εργαζομένων σωματεία και φορείς

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Ένοχη είναι η πολιτική που φέρνει φτώχεια και πόλεμο», αναγράφει το πανό των εργατικών σωματείων της Καβάλας, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων σε ΒΦΛ και «Πετρέλαια Καβάλας», στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

«Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», το σύνθημα που φωνάζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

«Είμαστε μαζί σας, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας», αναγράφει το πανό του Συλλόγου Γυναικών Καβάλας.

 
 
Κρατώντας αναμμένους πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα κατά των απολύσεων οι εργαζόμενοι έφτασαν στα δικαστήρια όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου