Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Απέναντι στην θανατηφόρα και καταστροφική πολιτική η ελπίδα είναι στον αγώνα, στην δύναμη της οργάνωσης, με όπλο την αλληλεγγύη


 Η σημερινή φωτιά στην ανατολική Αττική που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα θα μπορούσε να αποτελεί και το “τρέιλερ” του φετινού καλοκαιριού.

Χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος στην αντιπυρική προστασία μετά τις περσινές καταστροφικές φωτιές, η χώρα εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη απέναντι σε ένα νέο μπαράζ καταστροφικών πυρκαγιών.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την “πετυχημένη” συνταγή της πανδημίας δεν πρόσθεσε ένα σεντ στον προϋπολογισμό για τις απαραίτητες υποδομές σε έμψυχο και άψυχο υλικό με αποτέλεσμα άνθρωποι και περιουσίες να μείνουν για άλλη μια χρονιά στο έλεος φονικών πυρκαγιών.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα λαϊκά συμφέροντα, οι ζωές και τα σπίτια όσων υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική είναι στο έλεος φυσικών φαινομένων, εμπρησμών και σχεδιασμών που λογαριάζουν μόνο κόστος και κέρδος.

Τα Συνδικάτα θα συνεχίσουν να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την εμπρηστική πολιτική της και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τέτοια φονικά φαινόμενα, αλλά θα μεγαλώσουν την αλληλεγγύη σε όσους έχουν πληγεί, οργανώνοντας ακόμη πιο αποφασιστικά την διεκδίκηση υποδομών και μέτρων αντιπυρικής προστασίας.

Απέναντι στην θανατηφόρα και καταστροφική πολιτική η ελπίδα είναι στον αγώνα, στην δύναμη της οργάνωσή μας, με όπλο μας την αλληλεγγύη μας!

 ΠΑΜΕ


Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βοηθούν από την πρώτη στιγμή 

Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη Βούλα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο μαζί με τους κατοίκους και τους εθελοντές στην αντιμετώπιση της κατάστασης.


Θυμίζουμε ότι νωρίτερα τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του Κόμματος, ζητώντας να παρθούν όλα τα μέτρα για να κατασβεστεί η φωτιά και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου