Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Μεγάλη Συγκέντρωση και πορεία Μεταναστών Εργατών γης της Μανωλάδας

 
Mεγάλη πορεία μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας προς το χωριό Βάρδα όπου θα παραδώσουν ψήφισμα και θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Την συγκέντρωση διοργάνωσαν από κοινού τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαίας και η Επιτροπή Αγώνα που και οι ίδιοι έχουν συγκροτήσει.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν η Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας,όπου ανέφερε για ΄αλλη μια φορά οτι το ΕΚ Αμαλιάδας είναι στο πλευρό τους είναι δίπλα τους και θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις ώστε ο αγώνας των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας να είναι νικηφόρος.

Επίσης χαιρέτησε ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας όπου σημείωσε και με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση τον ελπιδοφόρο αγώνα που έχει ξεκινήσει και έχει πετύχει ήδη πολλά. Όπως οτι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά άλλο τα ψέμματα και θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί και η νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών γης.

Στο χαιρετισμό του Γιώργος Σταθόπουλος από το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαίας ανέφερε το γνωστό και στους μετανάστες εργάτες σύνθημα “Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι” και αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται και στους μετανάστες εργάτες γης στο Μαραθώνα όπου και αυτοί θα κάνουν και αντίστοιχη κινητοποιήση.

 
 
Ψήφισμα της συγκέντρωσης της 4ης Ιούνη 2022 στη Νέα Μανωλάδα
 
 Τους τελευταίους μήνες όλοι εμείς που σήμερα διαδηλώνουμε στη Νέα Μανωλάδα δίνουμε ένα δίκαιο αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και για την προστασία της υγείας όλων των μεταναστών εργατών γης στην ευρύτερη περιοχή. Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και Μεταναστών εργατών έχει αποτελέσματα!  

Με τις κινητοποιήσεις μας και τις παρεμβάσεις μας μέχρι τώρα κατορθώσαμε να φέρουμε στο προσκήνιο τα δικά μας δίκαια αιτήματα, τις διεκδικήσεις μας για να ζούμε αξιοπρεπώς και όπως αρμόζει σε εμάς τους εργάτες τον 21ο αιώνα. Καταφέραμε να ξεκινήσει η προσπάθεια να εμβολιαστούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, για να βγουν σε όλους μας ΑΜΚΑ και να έχουμε σταθερή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ταυτόχρονα, θέσαμε στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς το ζήτημα της άθλιας διαβίωσής μας. Δεν μπορεί εμείς οι χιλιάδες που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στις απέραντες εκτάσεις της Δυτικής Αχαΐας, της Νέας Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής, να ζούμε σαν σκλάβοι, μέσα σε νάιλον και χωρίς πόσιμο νερό, τουαλέτες κτλ. 

Παρά τις κινητοποιήσεις μας μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, η 6η ΥΠΕ, οι Δήμοι της περιοχής συνεχίζουν να αδιαφορούν, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις που κάθε φορά μας δίνουν. Ο εμβολιασμός προχωρά με ρυθμούς χελώνας και αυτό μόνο μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής μας, την ιατρική μας περίθαλψη δε λέει κανείς τίποτα.

Όμως όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς εμάς η παραγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει. Τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν εμείς δεν μπούμε στο χωράφι και τα θερμοκήπια.

Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν μέχρι να δικαιωθούμε! Διεκδικούμε:

  • Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.
  • Άμεσα να ξεκινήσει πάλι ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο προγραμματισμό. Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες.
  • Εξασφάλιση σε όλους τους μετανάστες αριθμού ασφάλισης και της απρόσκοπτης, με ευθύνη του κράτους, πρόσβασης και κάλυψής τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.
  • Να δοθεί λύση τώρα για την διαμονή όλων των μεταναστών εργατών γης με βάσει τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο υπουργείο υγείας, μεταναστευτικής πολιτικής και εσωτερικών.

Εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει το μεγάλο ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης, ζωής και επιβίωσης μεταναστών εργατών γης, που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, δίπλα-δίπλα με τους Έλληνες εργαζόμενους διεκδικώντας:

    -Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.

    -Άμεσα να ξεκινήσει πάλι ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο προγραμματισμό. Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες.

    -Εξασφάλιση σε όλους τους μετανάστες αριθμού ασφάλισης και της απρόσκοπτης, με ευθύνη του κράτους, πρόσβασης και κάλυψής τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

    -Να δοθεί λύση τώρα για την διαμονή όλων των μεταναστών εργατών γης με βάσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στο υπουργείο υγείας, μεταναστευτικής πολιτικής και εσωτερικών, τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας- Πάτρας,το Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐαςκαι η Επιτροπή Μεταναστών Εργατών Γης Νέας Μανωλάδας

    Αυτή η τεράστια διαδήλωση, ο κοινός βηματισμός Ελλήνων και μεταναστών δείχνει την δύναμη της οργάνωσης και της Αλληλεγγύης. Οι μετανάστες εργάτες έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους Έλληνες εργάτες, δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

    Τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.
    ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καλύτερη στιγμή της πορείας ήταν όταν εργάτες από τα φραουλοχώραφα βλέποντας τους συναδέλφους τους παρατούσαν την δουλειά και έτρεχαν να ενωθούν μαζί τους
    Στην οργάνωση η δύναμη
    Στον αγώνα η ελπίδα
    Όπλο μας η αλληλεγγύη

    Παναγιώτης Β ( μεχρι να έρθει ο κανονικός ο ορίτζιναλ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου