Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Εγκαινιάστηκε γέφυρα που αναμένεται να αυξήσει τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές


ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ

Ρωσία και Κίνα εγκαινίασαν σήμερα την πρώτη γέφυρα τροχοφόρων στον ποταμό Αμούρ, που θα συνδέει τη ρωσική πόλη Μπλαγκοβεστσένσκ με την κινεζική Χαϊχέ και αποτελεί ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και όχι μόνο συνεργασία των δύο χωρών.

Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές συμμετείχαν στην τελετή εγκαινίων μέσω σύνδεσης βίντεο.

«Στον σημερινό κατακερματισμένο κόσμο, η γέφυρα Μπλαγκοβεστσένσκ - Χαϊχέ μεταξύ Ρωσίας και Κίνας έχει ένα ιδιαίτερο, συμβολικό νόημα. Θα γίνει μια ακόμη γραμμή φιλίας, που θα συνδέει τους λαούς της Ρωσίας και της Κίνας. Η κατασκευή ξεκίνησε το 2016, με χιλιάδες ανθρώπους τόσο από την Κίνα όσο και από τη Ρωσία που συμμετείχαν και εργάζονταν 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και απεσταλμένος του προέδρου στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Άπω Ανατολής, Γιούρι Τρούτνιεφ,

Η λειτουργία της γέφυρας θα διευκολύνει την εμπορευματική κίνηση και αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του εμπορικού τζίρου μεταξύ των δύο χωρών στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Πεκίνο Αντρέι Ντενίσοφ.

«Αναμφίβολα, η νέα συνοριακή διέλευση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αμοιβαίου εμπορίου μεταξύ των χωρών μας, το οποίο εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τίθεται για νέο ρεκόρ φέτος - νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι πιθανότητες να φτάσει το όριο των 200 δισ. δολάρια», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου