Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Την κλιμάκωση των τουρκικών αιτιάσεων σηματοδοτεί η κλήση του Έλληνα πρέσβη για «εξηγήσεις» στο τουρκικό ΥΠΕΞ


 Με κάθε τρόπο η τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να κλιμακώσει τις προκλήσεις, όπως επιβεβαιώνει η κίνηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να καλέσει για «εξηγήσεις» τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

Το πρακτορείο «Anadolu» μετέδωσε ότι ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ, επειδή «η Ελλάδα παρέχει διευκολύνσεις σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C», καθώς και γιατί «η δράση του PKK οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Η τουρκική κυβέρνηση επανέφερε τις αιτιάσεις για τον καταυλισμό στο Λαύριο, τον οποίο χαρακτήρισε τρομοκρατική «φωλιά» του PKK και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως πρόκειται για τελείως ανυπόστατες κατηγορίες. Επιμένοντας, πάντως, να σπέρνει εφησυχασμό για τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας και για τη στάση των «συμμάχων» που ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα στο όνομα της διασφάλισης της ΝΑΤΟικής συνοχής, ισχυρίστηκε πως «η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο καθώς το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων».

Εμφανίζοντας δε την ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς ως ασπίδα προστασίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα (στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο αφού οι αστικές τάξεις Ελλάδας - Τουρκίας επιδιώκουν η κάθε μία τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση), δήλωσε πως «η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία του Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου