Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Πολλοί νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμό κτιρίων στην Οδησσό


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ρωσικό «στρατηγικό βομβαρδιστικό», σύμφωνα  με τις ουκρανικές αρχές. Ανάμεσα στα κτίρια που χτυπήθηκαν ήταν μια 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Οδησσού. Μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά. 

Την ίδια ώρα, ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Λισιτσάνσκ κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίου. Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που απομένει στα χέρια των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», dpa)

Ο Ελληνας ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός δημοσιοποίησε φωτογραφία και βίντεο από κουτί με πυρομαχικά που φέρουν την ένδειξη «Θεσσαλονίκη - Ελλάδα» και τα οποία βρήκαν οι Ρώσοι στο εργοστάσιο χημικών «Azot» στο Σεβεροντονέτσκ, το οποίο κατέλαβαν πριν λίγες μέρες, μετά από σφοδρές μάχες με τους Ουκρανούς (βλ.π.κ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου