Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις της

*

 Η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις κατηγορίες του για «παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου» από ελληνικά αεροσκάφη.

Η Τουρκία «δεν επιθυμεί να κάνει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Έκαναν 147 αεροπορικές παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, αν είμαστε φίλοι, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές;», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Εάν συνεχιστούν αυτές οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, τότε θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο αεροπλάνο κατά τη επιστροφή του από την Ισπανία, ο Ερντογάν κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να συμμαζευτεί», ενώ επανέλαβε τα περί στρατιωτικοποίησης των νησιών, διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά εμπράκτως τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «ήρεμων νερών» που διασφαλίστηκαν τάχα από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν.

(Με πληροφορίες από «Yeni Safak», «Daily Sabah»)

* το σκίτσο ειναι του Πάνου Ζάχαρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου