Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών από την κορυφή του Ολύμπου


Ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών από την κορυφή του Ολύμπου έστειλαν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο βουνό του Ολύμπου στις 7 και 8 Ιούλη και αποτέλεσε μία πρωτοβουλία που πήραν το Τμήμα Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος ήταν η ανάρτηση δύο πανό στο βουνό του Ολύμπου που να προβάλλουν συνθήματα, τόσο ενάντια στην εμπορευματοποίηση των βουνών, αλλά και ενάντια στον πόλεμο και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη περιοχή.

Η ομάδα κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να στείλει το μήνυμα:


«Ούτε σκέψη για εμπορευματοποίηση του Ολύμπου - Τα βουνά και τα δάση είναι λαϊκή περιουσία»
, από τον Μύτικα (2.917 μ.), την ψηλότερη κορυφή της χώρας μας.


«Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, έτσι γράφεται η Ιστορία»,
μπροστά από τον «θρόνο του Δία», το επιβλητικό Στεφάνι.


Το χρονικό της διήμερης εξόρμησης στο βουνό των θεών

Μία μικρή ομάδα αποτελούμενη από 20 μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Αθήνα με κατεύθυνση το Λιτόχωρο.

Η ομάδα ξεκίνησε να πεζοπορεί στις 22.30 από τη θέση «Πριόνια» (υψ. 1.100 μ.) και μετά από περίπου 3 ώρες και λίγο απρόβλεπτο ψιλόβροχο, έφτασε στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100 μέτρα όπου και διανυκτέρευσε απ’ έξω.


Για την επόμενη μέρα, Παρασκευή, ο στόχος ήταν δύο ομάδες να κατευθυνθούν γρήγορα, η μία προς την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα και η άλλη προς τη βάση του Στεφανιού στο οροπέδιο των Μουσών για να πραγματοποιηθούν οι αποφασισμένες δράσεις.

Ο παράγοντας χρόνος ήταν κρίσιμο στοιχείο της επιτυχίας, καθώς οι προβλέψεις για τον καιρό έδειχναν κλείσιμο γύρω στις 12.00 με 13.00. Παρ' όλη την κούραση και τις ελάχιστες ώρες ύπνου, οι ομάδες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί (7.00) και σε σύντομο χρόνο κάλυψαν την απόσταση από το καταφύγιο μέχρι τη βάση του λουκιού του Μύτικα.


Εκεί για λόγους ασφαλείας μία σχοινοσυντροφιά αποτελούμενη από 10 συντρόφους, αξιοποιώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και τηρώντας τις προβλεπόμενες για αυτές τις αναβάσεις διαδικασίες, κατευθύνεται προς τον Μύτικα, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την πορεία τους προς την τραβέρσα της βόρειας πλευράς του Στεφανιού. Ήδη, νωρίτερα, μία μικρότερη ομάδα κατευθυνόταν προς την κορυφή Σκάλα απέναντι από τις κορυφές Μύτικας και Στεφάνι.

Η πρώτη ομάδα θα φτάσει μετά από 35 λεπτά και τους απαραίτητους ενδιάμεσους χειρισμούς στα σημεία ασφάλισης, στην κορυφή όπου και θα ανοίξει τη σημαία του Κόμματος και το πανό με σύνθημα «Ούτε σκέψη για εμπορευματοποίηση του Ολύμπου - Τα βουνά και τα δάση είναι λαϊκή περιουσία».


Ήδη η σημαία της ΚΝΕ και το πανό με σύνθημα «Με την κοινή πάλη των λαών - Ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών - Έτσι γράφεται η Ιστορία» έχουν ανοιχτεί στην τραβέρσα στη βάση του Στεφανιού κοντά στην τοποθεσία «Πόρτες», απέναντι από τα δύο καταφύγια του οροπεδίου των Μουσών.

Η τρίτη ομάδα θα φτάσει λίγο πριν την κορυφή Σκάλα για την απαραίτητη φωτογραφική κάλυψη της ομάδας του Μύτικα.

Οι τρεις ομάδες, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις αποστολές τους, αρκετά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, επιστρέφουν στο καταφύγιο για λίγη ξεκούραση και τα καθιερωμένα μακαρόνια με κιμά για αναπλήρωση δυνάμεων.


Η ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου έγινε με ασφάλεια, με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και τη συμμετοχή έμπειρων συντρόφων. Την ομάδα οδήγησε ο σύντροφος Διονύσης Βασιλόπουλος, με μεγάλη εμπειρία στα βουνά και αρκετές αναβάσεις και αναρριχήσεις σε μεγάλες ορθοπλαγιές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αργά το μεσημέρι το σύνολο της ομάδας θα ξεκινήσει την κατάβαση από το καταφύγιο προς τη θέση Πριόνια. Όπως ήταν αναμενόμενο -παρακολουθώντας συνεχώς και τις προγνώσεις- η δυνατή βροχή θα προλάβει την ομάδα, ωστόσο σε χαμηλότερα υψόμετρα και μέσα στο πυκνό δάσος.


Η δράση είχε πραγματοποιηθεί. Η ομάδα φτάνει στα Πριόνια βρεγμένη «ως το κόκκαλο», με μεγάλη χαρά, καλή διάθεση και ενθουσιασμό.

Είχε βάλει και αυτή το λιθαράκι της στην επιτυχία της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσής μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντρόφους.

Μέχρι την επόμενη δράση μας...

Πάντα ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου