Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών από τα ΚΚ Ελλάδας, Εργαζομένων Ισπανίας, Τουρκίας και Μεξικού


Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας» έδωσε ο Ελισαίος Βαγενάς μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ το πρωί της Δευτέρας 11 Ιούλη.

Αναφέρθηκε στην παρουσία εκπροσώπων των Κομμουνιστικών Κομμάτων Εργαζομένων Ισπανίας, Μεξικού και Τουρκίας στη χώρα μας, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της  31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στη Μαγνησία αλλά και στην τετραμερή συνάντηση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα.

Σημείωσε πως με την παρουσία τους ένωσαν τη φωνή τους κι έστειλαν ηχηρό μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών Ελλάδας, Ισπανίας, Τουρκίας συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. «Κοινό αίτημα των λαών μας είναι να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και να αποδεσμευτούν από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των εκλογών ενώ ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως οξύνεται η κατάσταση με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία κι εντείνεται ο ανταγωνισμός των ευρωατλαντικών δυνάμεων με την Κίνα. Είναι έωλο το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι όσο η Ελλάδα συμμετέχει στα ΝΑΤΟικά σχέδια είναι ασφαλής, ακριβώς το αντίθετο ισχύει, τόνισε, γιατί την ίδια ώρα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ βρίσκονται σε παζάρια με την Τουρκία για να την κρατήσουν μακριά από την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου