Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

«Ελευθερία επιλογής»


 Ο 60χρονος οδοκαθαριστής που ξεψύχησε από θερμοπληξία στη Μαδρίτη πήγε κανονικά στη βάρδιά του, αν και η πόλη «ψηνόταν» στους 40 βαθμούς. Αν και η φόρμα της δουλειάς, όλη από πολυέστερ, εκτόξευε καθημερινά τη θερμοκρασία του. 

Αν και ήταν 60 χρονών. «Ηξερε πως μπορεί να το πάθαινε αυτό, αλλά συνέχιζε γιατί ήθελε να διασφαλίσει μια σύμβαση μακράς διάρκειας», εξήγησε στα ΜΜΕ ο 21χρονος γιος του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ψάχνοντας στο κινητό του πατέρα του, διαπίστωσε πως έψαχνε πληροφορίες για το «τι γίνεται πριν από μια θερμοπληξία...».

 Ο 60χρονος δούλευε στην καθαριότητα του δήμου μέσω υπεργολάβου, που τον είχε προσλάβει με ...σύμβαση ενός μήνα. Σημειωτέον ότι η 4μελής οικογένειά του είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια από την Εστρεμαδούρα (δυτική Ισπανία), γιατί στην επαρχία δεν έβρισκε δουλειά, ενώ πριν «διαλέξει» να καθαρίζει δρόμους με συμβάσεις των 30 ημερών, δούλευε σε σούπερ μάρκετ, αλλά τον απέλυσαν. «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σταμάτησε να καθαρίζει τον δρόμο μέχρι που λιποθύμησε, σκεφτόταν ότι δεν θα του ανανέωναν τη σύμβαση και τα έδινε όλα για να δείξει ότι αξίζει» συνέχισε ο νεαρός γιος του. 

Να λοιπόν σε όλο της το μεγαλείο η ...ελευθερία της επιλογής που έχει ένας εργαζόμενος στον 21ο αιώνα στον καπιταλισμό. Να πεθάνει από θερμοπληξία ή από την πείνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου