Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

«Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ» εκτός εάν έχεις (πολλά) λεφτά και (τις κατάλληλες) «συστάσεις»


Ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός Εσωτερικών της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και γνωστός για τις θέσεις του για τους μετανάστες. 

Ο Μάκης Βορίδης,

Ο «τσεκουράτος» Μάκης Βορίδης

– ο οποίος στα νεανικά του χρόνια έκανε «βόλτες» με τσεκούρι και διαδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο (τον καταδικασμένο πια εγκληματία, αρχιναζί της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκο) στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ (το χουντικό κόμμα που ίδρυσε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος),
– ο πρώην «εκπρόσωπος» στην Ελλάδα του Ζαν Μαρί Λεπέν (του μπαμπά της Λεπέν και ιδρυτή του κόμματος που η ίδια τώρα είναι επικεφαλής, του γνωστού ρατσιστή και θαυμαστή των ναζί),
– ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, που τα έλεγε «τσεκουράτα» για τους μετανάστες, αυτός για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε την πολιτική αγκαλιά και τον υποδέχτηκε στη Νέα Δημοκρατία,

  τάχθηκε υπέρ μιας τιμητικής πολιτογράφησης

Τι έκανε τον – κατά τα άλλα – «διώκτη» των μεταναστών Βορίδη να συμφωνεί να γίνει κάποιος Έλληνας;

Όπως ο ίδιος είπε στη Βουλή, λίγες μέρες πριν, η τιμητική πολιτογράφηση του Γιασάμ Αγιαβέφε, προκρίνεται για τους παρακάτω λόγους:

– Υπάρχει επιστολή του υπουργού Αναπτύξεως, Αδ. Γεωργιάδη, του 2020, η οποία προτείνει την πολιτογράφησή του, «γιατί κάνει εκτίμηση ότι ο συγκεκριμένος θα είναι χρήσιμος και κρίσιμος, για σειρά από επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει και θα πραγματοποιήσει στη χώρα».

-Υπάρχει επιστολή του 2020, του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος «δηλώνει ότι έχει βαφτίσει τον συγκεκριμένο χριστιανό ορθόδοξο, στις 23.5.2020, καθώς και ότι είναι μέγα χορηγός της Εκκλησίας».

– Υπάρχει Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, η οποία λέει ότι «ο συγκεκριμένος προέβη σε δωρεά 60.000 νοσοκομειακών μασκών, 38.750 ιατρικών μασκών ΚΝ95, 16.500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού, 30 αναπνευστήρες συνολικής αξίας 300.000 ευρώ που η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ο πατήρ Νικόδημος Φαρμάκης, παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας».

Υπάρχουν επιστολές και από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία αποδέχεται δωρεά του συγκεκριμένου.

– «Το γεγονός ότι «ένας άνθρωπος έρχεται, επενδύει, φέρνει 20 εκατ. και κάνει δωρεές στην ΕΛ.ΑΣ., στην Εκκλησία σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ύψους 1 εκατ. ναι, για μένα είναι σημαντική πράξη και ναι, θεωρώ ότι δικαιούται τιμητικής πολιτογραφήσεως», δήλωσε ευθέως ο Μάκης Βορίδης.

Οι εκτιμήσεις του Βορίδη στο βίντεο. Ενδιάμεσα (στο βίντεο) παλιότερες δηλώσεις του για την αντιμετώπιση των μεταναστών που διαφέρουν αρκετά από τα περί «τιμητικής πολιτογραφήσεως» του συγκεκριμένου. 

Εχεις λεφτα γινεσαι Ελληνας pic.twitter.com/wAOZCScOFu

— Ιερωνυμος boss (@JeronymoBoss2) July 27, 2022

Δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς με το αφμιλεγόμενο επιχειρηματικό (και όχι μόνο) παρελθόν του Γιασάμ Αγιαβέφε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: 

Ο υπουργός Εσωτερικών – και προφανώς η ίδια η κυβέρνηση – δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί, επί της ουσίας, ότι Έλληνες πολίτες «αξίζουν» να γίνουν αυτοί έχουν την οικονομική επιφάνεια, θα φέρουν – υποτίθεται – «επενδύσεις», κάνουν δωρεές στην Εκκλησία, στην Αστυνομία κι άλλους εκλεκτούς θεσμούς στη χώρα.

Με λίγα λόγια μας λένε ότι μπορείς να εξαιρεθείς από ρατσιστικό σύνθημα «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ…» εάν «επενδύσεις» κάμποσα εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η πατρίδα Ελλάδα, μέσω της κυβερνήσεως της βεβαίως, θα σε εκτιμήσει και θα γίνεις Έλληνας.  

Για την ξαφνική ευαισθησία του Μ. Βορίδη για τους μετανάστες που διώκονται σε άλλες χώρες δεν έχουμε παρά να γελάσουμε και μόνο. Ο υπουργός υποστήριξε ότι «ο συγκεκριμένος πολιτογραφήθηκε τον Ιούλιο του 2016 πολίτης του ψευδοκράτους για να του αφαιρεθεί η υπηκοότητα τον Νοέμβριο του 2016. Το 2022 δεν είχε αυτή την ιδιότητα».

Για να αντιληφθούμε καλύτερα πόσο υποκριτικές και σάπιες είναι οι «αξίες» των «τσεκουράτων» (και μη) «αρίστων» φτάνει να σκεφτούμε πότε άλλοτε η κυβέρνηση έδειξε τέτοιο ζήλο για να γίνει Έλληνας πολίτης ένας μετανάστης που διώκεται σε άλλη χώρα αλλά δεν είχε τα χρήματα του κυρίου Γιασάμ Αγιαβέφε.

Ας μας ψάξουμε για έναν ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που ζούνε κι εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα, για τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη να είχε τέτοια αγωνία.

Αυτοί δεν  «αξίζουν» «τιμητική πολιτογράφηση» και πρέπει να αντιμετωπίσουν την ακόμα πιο έντονη αυστηροποίηση των κριτηρίων της κυβερνήσεως.

Αυτοί, κυρίως, σύμφωνα με τα δεδομένα της κυβερνήσεως, δεν έχουν τα λεφτά για να γίνουν Έλληνες σε ελάχιστο χρόνο. 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ 

2 σχόλια:

  1. Έχετε δει τα θέματα στις εξετάσεις;
    Διαβάστε για να δείτε αν περνάτε, εγώ πάντως ούτε τα μισά δεν ήξερα
    https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/#topics

    Είναι περίπου 600 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουν για να παρουν την ιθαγένεια.

    ερωτήσεις

    Να σημειώσετε την σωστή απάντηση
    Η ιδρυτική Συνθήκη της ΕΟΚ του 1958 ( σημερινή Ε.Ε.) αναθεωρήθηκε έως σήμερα (2022)
    συνολικά
    Α) 1 φορά
    Β) 3 φορές
    Γ) 5 φορές
    Δ)καμία φορά
    ή
    Σύμφωνα με τη Μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων, οι μόνοι άνθρωποι που σώθηκαν από τον μεγάλο κατακλυσμό ήταν
    ή

    Ποια είναι η πιο γνωστή παλαιολιθική θέση της Ελλάδας, όπου βρέθηκε το παλαιότερο ανθρώπινο λείψανο;

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας που θέλει να πάρει την Ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να ξέρει
      τι ειναι η αναθεωρητική βουλή, αλλιώς πως θα γίνει;
      Αυτά ειναι χρειαζούμενα πράγματα, για την καθημερινότητα σου, πως θα πας για να δουλέψεις στον ελληναρά αν δεν τα ξέρεις;
      Ο Γιασάμ Αγιαβέφε, ο καταζητούμενος απο την ιντερπολ, δεν χρειάζεται να τα ξέρει αυτά, ξέρει άλλα πολύ καλά, κομπίνες ΠΧ.
      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου