Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Τέλεια κάλυψη


Ούτε σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα, τους οποίους σηματοδοτεί η συμμετοχή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, από τη σκηνή που εκτυλίχτηκε την Τρίτη, με τα αμερικανικά B-52 να αποτελούν το «ντεκόρ» της εμπλοκής ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.

Αλλά και των διαξιφισμών που ακολούθησαν στο έδαφος, ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, για το αν τα τουρκικά μαχητικά ήταν τελικά σε ΝΑΤΟική αποστολή συνοδείας ή απλά εκμεταλλεύτηκαν την «κάλυψη» των αμερικανικών βομβαρδιστικών για να προκαλέσουν από αέρος.

Σε αποστολή ή όχι - μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ΝΑΤΟ δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη! - το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια όχι μόνο βάζουν τον λαό στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, αλλά δίνουν «αέρα» και στις αμφισβητήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Θράκη.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα, αλλά «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο» στη νοτιοανατολική του πτέρυγα, ενώ στο όνομα της «ατλαντικής συνοχής», που την ασπάζονται όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, παρέχει την «τέλεια κάλυψη» για να κλιμακώνονται από στεριά και θάλασσα οι τουρκικές αμφισβητήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου