Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Κι άλλα όπλα ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο


Οπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, και ενδέχεται να ανακοινωθεί από σήμερα, δήλωσαν χθες Πέμπτη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ρίχνει διαρκώς λάδι στη φωτιά του πολέμου που διεξάγεται μεταξύ των Νατοϊκών κρατών και της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Η Ουάσιγκτον ήδη έχει στείλει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές, ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει την εντολή για την αποστολή όπλων αξιοποιώντας το προνόμιό του να εγκρίνει τη μεταβίβαση πλεονασμάτων όπλων από το στοκ του στρατού των ΗΠΑ.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφεραν πως η ανακοίνωση μπορεί να γίνει αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και επισήμαναν ότι το νέο πακέτο εξοπλισμών μπορεί να αλλάξει μέγεθος ή αξία.

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Και η κυβέρνηση της Εσθονίας σκοπεύει να προμηθεύσει την Ουκρανία με επιπλέον οπλισμό, ιδίως ολμοβόλα και αντιαρματικά όπλα, ανακοινώθηκε από το Ταλίν χθες Πέμπτη.

Το βαλτικό κράτος, μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του NATO, θα υποστηρίξει επίσης την Βρετανία για την επέκταση της εκπαίδευσης μελών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ θα διαθέσει στην Ουκρανία νοσοκομείο εκστρατείας σε συνεργασία με τη Γερμανία, διευκρίνισε το εσθονικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου