Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Η οργάνωση των εργαζομένων, οι αγώνες τους και η αλληλεγγύη φέρνουν θετικά αποτελέσματα


Η απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει άκυρες όλες τις απολύσεις των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και τους επιδικάζει μισθούς υπερημερίας και χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη, αποτελεί αποτέλεσμα ενός πολύχρονου συλλογικού αγώνα, που συνάντησε την αλληλεγγύη πολλών Συνδικάτων όχι μόνο από την περιοχή αλλά κι από όλη τη χώρα.

Αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι μπορούν ν’ακυρώσoυν στην πράξη τα αντεργατικά εκτρώματα που απελευθέρωσαν τις ομαδικές απολύσεις, αρκεί τα Σωματεία τους να οργανώνονται ακόμη πιο αποτελεσματικά απέναντι στις βρώμικες αντεργατικές μεθοδεύσεις, να ωθούν τους αγώνες τους ακόμη πιο μπροστά, κλιμακώνοντας μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη την πάλη για την κατάργηση τους.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας που συνεχίζουν τον αγώνα για να εφαρμοστεί στην πράξη το δίκιο τους, να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, να παλέψουν για μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες τους.

Τέτοιοι αγώνες είναι καρφί στο μάτι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Αποτελούν έμπνευση για όλους τους κλάδους, για όλα τα Συνδικάτα που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, γιατί αναδεικνύουν την αξία της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα που χρειάζεται να δίνεται σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι στους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό.

 

1 σχόλιο:

  1. ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Άκυρες οι απολύσεις αποφάσισε το Πρωτοδικείο!

    Δικαίωση στον πολύχρονο αγώνα, η απόφαση του Πρωτοδικείου, με την οποία κρίνονται άκυρες οι 133 παράνομες και καταχρηστικές ομαδικές απολύσεις της εργοδοσίας, οι πρώτες ομαδικές απολύσεις που έγιναν στην Ελλάδα με τον νόμο Χατζηδάκη, τον Αύγουστο του 2021.
    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου