Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Απυρόβλητο


Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται σε ταχύρρυθμα σεμινάρια σκοποβολής, προκειμένου να οπλοφορούν στα σχολεία για να αντιμετωπίσουν περιστατικά επιθέσεων. Το θέμα στους «New York Times» προκαλεί ανατριχίλα και ανησυχία...

Το τελευταίο μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, με 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς νεκρούς, που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Μάη, σε συνέχεια άλλων πολύνεκρων περιστατικών, προξενεί φόβο σε δασκάλους και γονείς.

Πώς απαντάνε όμως το αμερικανικό κράτος και οι τοπικές κυβερνήσεις; Με ακόμα περισσότερα όπλα! Ετσι, τουλάχιστον 29 Πολιτείες επιτρέπουν στο προσωπικό του σχολείου (πέραν των αστυνομικών ή προσωπικού ασφαλείας που υπάρχουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα) να οπλοφορεί, ενώ μέχρι το 2018 εκτιμάται ότι το 2,6% των δημόσιων σχολείων είχε ένοπλο προσωπικό.

Μάλιστα, ο πρόσφατος νόμος στο Οχάιο που κάνει πιο εύκολη την οπλοφορία σε σχολείο, προϋποθέτει εκπαίδευση μόλις 24 ωρών και ετήσια επαναξιολόγηση.

Η εκπαίδευση - σύμφωνα με το δημοσίευμα - γίνεται από μια οργάνωση υπεράσπισης της οπλοκατοχής στο Οχάιο (!) η οποία «τρέχει» ένα πρόγραμμα ειδικά για εργαζόμενους στα σχολεία, με τον τίτλο «FASTER saves lives» (γρηγορότερα σώζει ζωές).

Κάπως έτσι, ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται, με τις αιτίες του φαινομένου - παράγωγο της σήψης στον καπιταλισμό και μάλιστα στην πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη - να μένουν βέβαια στο απυρόβλητο...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου