Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Τη βασιλεία της «πλήρωσαν» με ιδρώτα και αίμα λαοί ανά τη Γη

 

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας, σύμβολο του παρασιτισμού, της λεηλασίας χωρών, της απόκρυψης των εγκλημάτων της αποικιοκρατίας,της ληστείας των εργαζομένων για την χλιδή της μοναρχίας.

Ακόμα και τα κοσμήματα στο στέμμα της ήταν κλεμμένα απο την Αφρική και την Ινδία.

Ιρλανδία, Κένυα, Κύπρος, Ινδία και ο κατάλογος δεν έχει τελειώμό. Ο κατάλογος των σφαγμένων, δολοφονημένων, βασανισμένων, λεηλατημένων φτωχών ανθρώπων και εργαζομένων για να τρωγοπίνουν οι αποικιοκράτες.

Τίποτα και κανείς δεν ξεχνιέται.

Όσοι τώρα από εμάς κάνουμε τον χαβαλέ μας (και δικαίως) στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της, ας έχουμε υπόψιν και το εξής.

Τα δεξιά sites ζωγραφίζουν από χθες...


Η ''Daily Mail'' εφημερίδα της Αγγλίας που είδε την μορφή της Ελισάβετ να διαγράφεται μέσα στα σύννεφα. Ο θάνατός της προκάλεσε μεγάλη ταραχή στη φύση,έτσι που το καταπέτασμα του ναού εσχίσθη στα δύο και ο ουράνιος θόλος έτεινε προς την γη,σχηματίζοντας την αγία της μορφή.

Δυστυχώς, και στην περίπτωση της Ελισάβετ τα ελληνικά ΜΜΕ συμπεριφέρονται ως να να είμαι ακόμη προτεκτοράτο της Αγγλίας. Σαν να πέθανε "αγία"…

 

 

Η δική της "ζεστή καρδιά" χτυπούσε για σχεδόν 100 χρόνια, την καρδιά του Ευαγόρα Παλληκαρίδη δεν την άφησε να χτυπήσει ποτέ μέσα σε ενήλικο σώμα.

 

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση


Συνάντηση, η τελευταία της Ελισάβετ, είχε το μεσημέρι της Τρίτης, η πρωθυπουργός της Βρετανίας  Λιζ Τρας  με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο Μπάλμοραλ. (λες;)

Βασιλιάς Κάρολος ο Τρίτος

Στα 73 του αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση. Δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος.

Δυο «μεγάλοι» πέθαναν


Μπορεί να χαρήκαμε (και δικαίως) με την είδηση του θανάτου της Ελισάβετ και του Γκορμπατσόφ, μιας και αμφότεροι υπήρξαν πρωταγωνιστές στην κατακρεούργηση λαών, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Ιστορία δεν την πλάθουν μεμονωμένα άτομα αλλά η Πάλη των Τάξεων και μόνο αυτή!

Αφίσα του Σπύρου Ορνεράκη 1974

  Μπορεί να χαρήκαμε (και δικαίως) με την είδηση του θανάτου της Ελισάβετ και του Γκορμπατσόφ, μιας και αμφότεροι υπήρξαν πρωταγωνιστές στην κατακρεούργηση λαών, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Ιστορία δεν την πλάθουν μεμονωμένα άτομα αλλά η Πάλη των Τάξεων και μόνο αυτή!


5 σχόλια:

  1. Αγιογραφίες

    Ηδη από την Πέμπτη είχε γίνει φανερό ότι τα αστικά ΜΜΕ στη χώρα μας έχουν σκοπό να θρηνήσουν επί δεκαήμερο μαζί με το ...BBC για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναπαράγοντας διάφορες αγιογραφίες για την εκλιπούσα και για τον αναχρονιστικό θεσμό της βασιλείας. Στα 70 χρόνια της ηγεμονίας της στον θρόνο, η Βρετανίδα μονάρχης έζησε όλη τη μεταπολεμική ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία ως επικεφαλής μιας ισχυρής ιμπεριαλιστικής δύναμης. Απ' αυτή τη θέση συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση σημαντικών ιστορικών γεγονότων: Πόλεμοι, επεμβάσεις, ανταγωνισμοί, αντικομμουνισμός - αντισοβιετισμός, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπου πρωτοστάτησαν τις περασμένες δεκαετίες όλες διαδοχικά οι βρετανικές κυβερνήσεις με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους τους, έχουν τη σφραγίδα και της βασιλείας, όσο κι αν προσπαθούν σήμερα να τη χωρέσουν στα ...γοβάκια της Σταχτοπούτας ή να την παρουσιάσουν ως ένα «κλειστό κλαμπ» αργόσχολων, με τις σκοτούρες και τα προβλήματά τους, χωρίς καμιά επαφή ή επιρροή στην αστική πολιτική πραγματικότητα της Μ. Βρετανίας και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
    Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως
    Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ΄ τον λύκο.
    Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.

    Κώστας Βάρναλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που την είδανε όλα τα δημοσιογράφα Ζαμπούνηδες από χτες και εξηγούνε ποιος τίτλος πάει που είναι η αντανάκλαση εκείνου που δέρνει τους έλληνες.
    Ονειρεύονται ότι έχουν κάποια σχέση με βασιλιάδες, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι απόγονοι είναι μπάσταρδα, δηλαδή εκτός οποιασδήποτε διαδοχής ή τίτλου ή δικαιώματος.

    Leonidas Plakoutsis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπονοείς, Γκαγκάριν, ότι η Λιζ Τρας, έχει καμιά σχέσει με τον "δικό μας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σχέσει που έχουν αυτοί οι δυο ειναι οτι και οι δυο παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα, εμείς μέσα από την ΕΕ, αυτοί έξω από την ΕΕ.
      "Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε"
      ΔΣΕ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου