Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς και ρεύμα φτηνό για το λαό


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers και pass

Αύριο στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Τα εργατικά Σωματεία, με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, μεταφέρουν μέχρι τελευταία στιγμή, το μήνυμα να μη λείψει κανείς από το μεγάλο αυριανό συλλαλητήριο. Σήμερα, Παρασκευή, στις 10 π.μ., τα εργατικά σωματεία και τα σωματεία συνταξιούχων διοργανώνουν κινητοποίηση στη ΔΕΗ της ΧΑΝΘ, ενάντια στις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και για ρεύμα φτηνό για τον λαό.

Κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου, αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα ενάντια στην ακρίβεια και στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, σε κλιμάκωση της πάλης με προετοιμασία για πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη απευθύνθηκε και από τη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, που δόθηκε την Πέμπτη. Παράλληλα παρουσιάστηκε και το πλαίσιο των στόχων πάλης και διεκδικήσεων

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ
 

Την οργανωμένη μετακίνηση των εργαζομένων για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ προετοιμάζουν τα εργατικά σωματεία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι λεωφορεία θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη από:

Βέροια, 3.30 μ.μ., από την πλατεία Ωρολογίου.

Γιαννιτσά 4 μ.μ., από παλιά αγορά.

Eδεσσα, 3.15 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας.

Κατερίνη, 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.

Μαυροβούνι Σκύδρας 3.30 μ.μ..

Νάουσα, 3.30 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Σέρρες, 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Περιοδείες μέχρι τελευταία στιγμή

Σήμερα, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά νομού Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννη Τασιούλα, πραγματοποιεί περιοδεία σε κατασκευαστικά έργα της περιοχής (στο εργοτάξιο στο διαβαλκανικό και στο εργοτάξιο στη Βίλκα).

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώτα Ταβουλάρη, πραγματοποιεί περιοδεία σε «Liafarm», «Vitafarm» και ΣΥΦΑ.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, στις 10.30 π.μ., θα προχωρήσει σε μαζική προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου στα καταστήματα της οδού Τσιμισκή.

Στις Σέρρες, σωματεία και φορείς θα περιοδεύσουν στο Νοσοκομείο και στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

Πανελλαδική σύσκεψη οργανώνει η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων στην «Deloitte», αύριο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στόχος της σύσκεψης είναι οι εργαζόμενοι να συζητήσουν τα προβλήματα που βιώνουν, να διαμορφώσουν τα αιτήματά τους και να οργανώσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα με στόχο την ικανοποίησή τους.

Συγκέντρωση στις 15/9 στο υπουργείο Οικονομικών - Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
 

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα - προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών»: Με το σύνθημα αυτό εργατικά συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Αιτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι αυτά για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση φόρων, μείωση τιμών και διαγραφή χρεών, μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών ελευθεριών. Στην κινητοποίηση μαζί με τα εργατικά συνδικάτα καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η οποία τη Δευτέρα διοργανώνει σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ.

Ακόμη την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στις 7 μ.μ. σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας με κεντρικό σύνθημα «Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό». 

Σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών σε πολλές πόλεις

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. έξω από τα γραφεία του.

Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο προχωρά σε συγκεντρώσεις, στην Πάλαιρο την Πέμπτη 15  Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. και στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., ενώ για την προετοιμασία των δράσεών του καλεί σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., ενώ την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιήσει πικετοφορία στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου.

Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συγκεντρώσεις στις 15 και 23 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αγίου Μάρκου (8 μ.μ.) και τις Βολίμες (8 μ.μ.). Επίσης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα καράβια την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, για το αυξημένο κόστος μετακινήσεων.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας και ΟΑΕΕ Αγρινίου και περιχώρων στον ΕΦΚΑ της πόλης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου