Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Τί θα γινόταν δηλαδή, αν με ένα μαγικό ραβδάκι το ΚΚΕ γινόταν κυβέρνηση αύριο το πρωί;


 - Τί θα γινόταν δηλαδή, αν με ένα μαγικό ραβδάκι το ΚΚΕ γινόταν κυβέρνηση αύριο το πρωί;

- Δεν θα το άφηναν ούτε μια εβδομάδα να κυβερνήσει, είναι η μικρή απάντηση.

Η εξουσία δεν πηγάζει από την έκφραση της πλειοψηφίας, όπως διατυμπανίζουν οι απολογητές του Καπιταλισμού.

Η εξουσία είναι το αποτέλεσμα του συσχετισμού δυνάμεων ανάμεσα στους Εκμεταλλευτές και τους Εκμεταλλευόμενους, ανάμεσα στον αφέντη και τον δούλο, ανάμεσα στους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους τους.

Γι' αυτό ακριβώς και ο Σύριζα ήταν καταδικασμένος να αποτύχει στην εκπλήρωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, ανεξαρτήτως προθέσεων.

Γι' αυτό ακριβώς και ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών της χώρας κυκλοφορεί ελεύθερος και επηρεάζει τη λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων, ενώ το πολίτευμα της χώρας λέγεται Προεδρευόμενη Δημοκρατία.

Σκεφτείτε, μόνο, ΟΛΑ τα ΜΜΕ να αντιμετώπιζαν μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΚΚΕ όπως αντιμετωπίζουν τώρα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Σκεφτείτε, ακόμα παραπέρα (μιας και όλοι ξέρουμε πλέον ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση παγκοσμίως σε ζητήματα ελευθερίας του τύπου) όλους αυτούς τους πληρωμένους "δημοσιογράφους"- σφουγγοκωλάριους και πόσα εγκλήματα θα "ανακάλυπταν" εις βάρος των μελών της κυβέρνησης από τις πρώτες κιόλας μέρες!

Σκεφτείτε να ψηφιζόταν, λέει,στο Κοινοβούλιο η απαλλοτρίωση των περιουσιών των δέκα πλουσιοτέρων Ελλήνων για να χτιστούν σχολεία και νοσοκομεία καθώς και η κοινωνικοποίηση όλων των βασικών Μέσων Παραγωγής, των Τηλεπικοινωνιών και των υπολοίπων υπηρεσιών.

Και μετά σκεφτείτε πώς θα αντιδρούσαν στο άκουσμα της απόφασης αυτοί οι δέκα πλουσιότεροι Έλληνες, δεδομένου ότι είναι οι ίδιοι που έχουν στα χέρια τους τώρα τα ΜΜΕ, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα καράβια κι άλλες δημόσιες και μη δομές!

Αυτά, για να μη μιλήσουμε και για τους "ξένους επενδυτές" και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται με ό, τι αυτό συνεπάγεται...

Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε για τί "εκρηκτικές" καταστάσεις μιλάμε 🙂

Γι' αυτό ακριβώς και δεν θα μπορούσε να αντέξει μια κυβέρνηση του ΚΚΕ αν δεν το επιθυμεί πραγματικά η πλειοψηφία των εργαζομένων.

Αν, λοιπόν, η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελε ΟΝΤΩΣ να κυβερνήσει το ΚΚΕ, θα ήταν παράλληλα οργανωμένη και σε σωματεία, θα πάλευε μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο για την ανατροπή του Καπιταλισμού, θα κατάφερνε χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα να κατακτήσει περαιτέρω δικαιώματα.

Κοντολογίς, δεν θα άφηνε την Αρχουσα Τάξη να πάρει ανάσα.

Οι αλλαγές που θα γίνονταν σε όλο το κοινωνικό φάσμα θα ήταν τόσο ανατρεπτικές που η εκλογή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση θα ήταν απλά μια λογική συνέχεια, ένα μόνο από τα κομμάτια της ευρύτερης ταξικής πάλης.

Μόνο τότε το ΚΚΕ θα μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Γιατί μόνο τότε θα είχε και τη δύναμη που απαιτείται για να αποσπάσει από την Άρχουσα Τάξη όλα όσα αυτή θα χρησιμοποιούσε για να το ανατρέψει (κι όχι μόνο αυτά).

Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για Αντικειμενικές Συνθήκες!

Κι αυτή είναι η απάντηση για όσες και όσους είχαν το κουράγιο να διαβάσουν μέχρι εδώ!

Alexandros Fragkos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου